Στη Χαλκιδική το νεαρότερο «δίδυμο»

14:50 28/6/2013 - Πηγή: AEK365

Τη δική τους πορεία στον χώρο του μπιτς βόλεϊ ονειρεύονται να χαράξουν οι δύο νεαρότερες παίκτριες του 3ου εφετινού τουρνουά Masters για το Πανελλήνιο σιρκουί, Μαρία Κλέπκου και Βούλη Κουρτίδη, στο «Lacara Camping» της Χαλκιδικής, εκεί όπου ξεκίνησε η αγωνιστική δράση την Παρασκευή. Πρόκειται, μάλιστα, και για το νεαρότερο δίδυμο στην Ιστορία των Masters, αφού στα 13 και στα 14 χρόνια τους αντίστοιχα, έκαναν σήμερα την παρθενική τους εμφάνιση σε αυτό

το επίπεδο, κλέβοντας τις εντυπώσεις.

Μπορεί να έχασαν από το «δίδυμο» των Ζ. Καπνιά-Ζ. Ροδανού με 2-0, όμως, στο 2ο σετ, όταν και ξεπέρασαν το άγχος της πρεμιέρας, κόντραραν στα ίσια τις αντίπαλές τους και λίγο έλειψε να στείλουν το ματς στο τάι-μπρέικ.

Η Μαρία Κλέπκου, η αθλήτρια του ΑΣΚ Λαγκαδά, μετράει ήδη εφτά χρόνια στη σάλα και μόλις δύο μήνες (!) στην άμμο, εκεί όπου, μετά από παρότρυνση του προπονητή της, Ηλία Ζωλασταθιάδη, αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της. Η γνωριμία της με την Βούλη Κουρτίδη, η οποία πριν από τέσσερα χρόνια αγωνίστηκε για μία χρονιά στο τμήμα κορασίδων του ΠΑΟΚ, ενώ ασχολείται εδώ και τέσσερα χρόνια με το μπιτς βόλεϊ, έγινε μέσω του «Ζωλό».

Αμέσως ένωσαν τις δυνάμεις τους και κάνοντας τρεις φορές την εβδομάδα προπονήσεις στη Μίκρα το τελευταίο δίμηνο, αποφάσισαν να περάσουν το φετινό τους καλοκαίρι, συμμετέχοντας σε όσα περισσότερα τουρνουά μπιτς βόλεϊ μπορούν!

Ποιος ήταν ο λόγος που τις οδήγησε από τόσο μικρή ηλικία να δοκιμάσουν στην άμμο;
«Εμένα με παρακίνησε ο μπαμπάς μου, που ήταν παλιός βολεϊμπολίτσας, ο Αθανάσιος Σουσουρογιάννης, ενώ έβλεπα και τον αδερφό μου τα καλοκαίρια να παίζει μπιτς βόλεϊ (σ.σ. ο αδερφός της συμμετέχει, επίσης, στο Masters μαζί με τον Θεοδωρίδη)», παραδέχτηκε η 14χρονη Βούλη, που παρακολουθούσε από μικρή αγώνες μπιτς βόλεϊ , με τη συμπαίκτριά της να εξηγεί: «Εμένα με παρότρυνε ο προπονητής μου στον ΑΚΣ Λαγκαδά, ο Ηλίας Ζωλασταθιάδης. Μου σύστησε, λοιπόν, την Βούλη και αμέσως γίναμε δίδυμο στην άμμο».

Πώς είδαν τη σημερινή, πρώτη τους συμμετοχή σε Masters;
«Η αλήθεια είναι ότι δεν παίξαμε καλά στο πρώτο σετ, όπου κυριάρχησε το άγχος της πρεμιέρας», τόνισε η Κουρτίδου, με την Κλέπκου να συμπληρώνει: «Στο δεύτερο σετ παίξαμε τέλεια! Πολύ καλύτερα σίγουρα από το πρώτο...», ενώ ερωτηθείσες για το αν προτιμούν την άμμο από τη σάλα, η τελευταία τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι μ΄ αρέσει περισσότερο το μπιτς βόλεϊ, γιατί απαιτείται δέσιμο δύο ατόμων, ενώ στη σάλα χρειάζεται έξι παίκτριες να είναι ενωμένες».

Αμφότερες, πάντως, δεν ξέχασαν να ευχαριστήσουν: «Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς μας, τον προπονητή μας, τον Ηλία Ζωλασταθιάδη, και στην Βιβή την Βλάχου για τη βοήθειά της».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η Κουρτίδου είναι δεύτερη στην Ελλάδα στο αγωνιστικό αλπικό σκι και έχει λάβει τρεις φορές μέρος σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα!

Σε ερώτηση για το αν προτιμά το σκι ή το μπιτς βόλεϊ, απάντησε με ειλικρίνεια: «Δεν μπορεί να τα ξεχωρίσω. Το χειμώνα μ΄ αρέσει το σκι και το καλοκαίρι το μπιτς βόλεϊ! Ίσως λίγο περισσότερο το τελευταίο, γιατί περνάω πιο καλά. Έχει ομαδικό κλίμα, σε αντίθεση με το σκι, που είσαι μόνος σου».

Keywords
Τυχαία Θέματα