Σταματής: Δεν δέχομαι ως φαβορί τον Ολυμπιακό

09:07 11/11/2012 - Πηγή: AEK365

Δεν μπορεί να χρίσει φαβορί καμία ομάδα σε ένα ντέρμπι, ο Σταύρος Σταματής, εξ ου και δεν μπορεί να χρίσει απόψε φαβορί τον Ολυμπιακό.
Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ μίλησε στο novasports.gr για τον βραδινό αγώνα του ΟΑΚΑ, ενώ αναφέρθηκε και στον γιο του, ο οποίος ανήκει στην Ένωση. Αναλυτικά:

Πώς περιμένετε την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό;

Ο Ολυμπιακός έχει μια βαθμολογική διαφορά, είναι σε καλύτερη κατάσταση, όμως πιστεύω ότι το πάθος που θα επιδείξουν οι παίκτες της ΑΕΚ θα αντισταθμίσει τις όποιες διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως σε ένα ντέρμπι δεν υπάρχει φαβορί.

Ωστόσο όπως είπατε οι ερυθρόλευκοι είναι σε καλύτερη κατάσταση. Δεν δέχεστε τον όρο φαβορί για τον Ολυμπιακό;

Όχι δεν το δέχομαι ότι είναι φαβορί ο Ολυμπιακός. Σε ένα ντέρμπι δεν υπάρχει φαβορί. Στα ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό όποτε μια ομάδα μπήκε ως φαβορί την πάτησε. Σίγουρα έχει ένα πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός, δεν έχει προβλήματα σε αντίθεση με τα χιλιάδες προβλήματα της ΑΕΚ, ωστόσο φαβορί σε ένα ντέρμπι δεν υπάρχει.

Που πιστεύετε ότι θα κριθεί το παιχνίδι;

Πιστεύω ότι θα κριθεί στο πρώτο εικοσάλεπτο. Αν η ΑΕΚ δε φάει γκολ, τότε ο χρόνος θα κυλά υπέρ της και θα ανεβαίνει η ψυχολογία της. Ο χρόνος θα λειτουργεί υπέρ της.

Μία πιθανή νίκη της ΑΕΚ θα είναι ίσως από τις πιο σπουδαίες της επί του Ολυμπιακού;

Θα είναι σπουδαία νίκη οπωσδήποτε και ειδικά αφού θα είναι κόντρα στον Ολυμπιακό. Όμως για την ΑΕΚ τη φετινή χρονιά κάθε νίκη είναι σπουδαία.

Ποια η γνώμη σας για τον Έβαλντ Λίνεν;

Πιστεύω ότι έβαλε τα πράγματα σε μια τάξη και μια σειρά. Μαθαίνει την ομάδα και τα πρόσωπα και προσπαθεί να χτίσει μια νέα ομάδα. Αυτό ασφαλώς έχει τα καλά του έχει και τα κακά του. Δε μπορεί η ομάδα να συνδυάζει την ουσία με το θέαμα. Αυτή τη στιγμή πρέπει να κοιτάει μόνο την ουσία.

Ο γιος σας αγωνίζεται στην ΑΕΚ. Πως τα βλέπει τα πράγματα στην ομάδα;

Ασφαλώς ο κύριος Λίνεν αυτή τη στιγμή δίνει προτεραιότητα σε πιο έμπειρα και μεγάλα παιδιά καθώς όπως είπαμε επί του παρόντος μετράει μόνο η ουσία. Ο Αντρέας πάει καλά, αρχίζει να καταλαβαίνει πραγματικά πως είναι τα πράγματα και πρέπει να βελτιωθεί μέσα από την ομάδα. Περιμένει κι εκείνος την ευκαιρία του.

Θέλετε να του ευχηθείτε κάτι;

Υγεία πάνω απ' όλα και να εξελιχθούν τα πράγματα προς το καλύτερο ώστε να αγωνιστεί σε μια πραγματική ΑΕΚ και λέω πραγματική ΑΕΚ γιατί η σημερινή βαθμολογία της ομάδας δε συνάδει με την ιστορία της και την ιδιοσυγκρασία της ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα