Στα σκαριά σχέδιο «ταχύτατης επανεκκίνησης» της ΕΡΤ

06:46 14/6/2013 - Πηγή: AEK365

Ένα σχέδιο-«γέφυρα», προκειμένου να φύγει το «μαύρο» από τις οθόνες της ΕΡΤ και η δημόσια τηλεόραση να επαναλειτουργήσει, μέχρι να βγει στον «αέρα» η ΝΕΡΙΤ, φέρεται να επεξεργάζεται το Μέγαρο Μαξίμου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο «ταχύτατης επανεκκίνησης» της ΕΡΤ, που θα ρίξει στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών ο Αντώνης Σαμαράς, προβλέπει τη λειτουργία

του νέου κρατικού καναλιού το συντομότερο δυνατό, πιθανότατα μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα.
Στο νέο σχήμα θα χρησιμοποιηθούν πολλά πρόσωπα της παλιάς ΕΡΤ, τα οποία έχουν δικαίωμα να ζητήσουν επαναπρόσληψη.
Παράλληλα, οι αρμόδιοι επεξεργάζονται ένα σχέδιο, προκειμένου, μέχρι να ανοίξει η ΝΕΡΙΤ, να μην υπάρχει το μαύρο στις οθόνες. Συγκεκριμένα, θα προτείνουν να εκπέμπει κανονικά το σήμα, με προσωρινό πρόγραμμα, πιθανότατα επαναλήψεις του προγράμματος.
Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αναζητά ομάδες δημοσιογράφων με δίμηνες συμβάσεις, τις οποίες θα υπογράψουν με το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να λειτουργήσει η προσωρινή ΕΡΤ, ώσπου να ανοίξει η ΝΕΡΙΤ.
Χαρακτηριστικό είναι ένα tweet της δημοσιογράφου Νικόλ Λιβαδάρη, υπεύθυνης για το δελτίο της Ελλης Στάη: «Ζητάνε επίσης "πρόθυμους" για να οργανώσουν υποτυπώδη "μεταβατική λειτουργία"...» αλλά και του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Γιώργου Κογιάννη: «Αισχρό. Ζητούν από διευθυντές να βρουν μια ομάδα με δίμηνες συμβάσεις με το ΥΠΟΙΚ ώστε να λειτουργήσει η ΕΡΤ, μέχρι να την ανοίξουν ως ΝΕΡΙΤ!».

Keywords
Τυχαία Θέματα