«Στα δύσκολα θα είμαι εκεί…»

20:52 15/11/2012 - Πηγή: AEK365

Η νίκη και μόνο αυτή βρίσκεται στο μυαλό του Παναθηναϊκού, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ για την έκτη αγωνιστική της Euroleague, σύμφωνα με τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Αναλυτικά:

Κόουτς, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης έρχεται στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό,

τι αναμνήσεις έρχονται στο μυαλό σας;

«Ο Παναθηναϊκός έχει σεβασμό για όλες τις ευρωπαϊκές ομάδες. Είναι η βασικής μας αρχή. Ειδικά για ομάδες σε αυτό το επίπεδο, το κορυφαίο. Όσον αφορά στις αναμνήσεις; Είναι τα παιχνίδια του παρελθόντος».

Το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν πριν 50 χρόνια, τον Ιανουάριο. Τι ρόλο παίζει η ιστορία και η παράδοση σε ένα παιχνίδι όπως αυτό;

«Η ιστορία είναι ένα στοιχεία που αρχικά σε βοηθά να δεις από πού έρχεσαι και δεύτερον αποτελεί οδηγό για το μέλλον».

Τι είναι το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της ομάδας που διαθέτει τώρα η Ρεάλ;

«Είναι μία ομάδα που χτίζεται με μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια. Νομίζω ότι αυτή τη χρονιά βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας. Το μεγάλο πλεονέκτημα τους είναι η ταχύτητα. Παίζουν πολύ γρήγορα. Έχουν νεαρούς παίκτες που παίζουν αρκετά χρόνια μαζί και παίζουν πολύ γρήγορα χωρίς να κάνουν πολλά λάθη».

Τι σας ανησυχεί περισσότερο καθώς προετοιμάζεστε τον αγώνα με τη Ρεάλ;

«Τα διαστήματα εκείνα που έχουν πολύ καλό ρυθμό στο επιθετικό κομμάτι».

Πλησιάσατε τη νίκη στην Μαδρίτη με οδηγούς τους Διαμαντίδη, Σόφο και Τσαρτσαρή. Χρειάζεστε και τους τρεις να πρωταγωνιστήσουν και σε αυτό το ματς;

«Είναι πολύ λογικό οι πιο έμπειροι παίκτες να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους όταν η κατάσταση γίνεται δύσκολη. Έχουν ζήσει τέτοιες καταστάσεις πίεσης και άγχους. Και αυτή τη στιγμή ο σύλλογος αντιμετωπίζει μία τέτοια κατάσταση, οπότε από αυτούς περιμένουμε και είμαι σίγουρος ότι τις δύσκολες στιγμές θα είναι εκεί».

Πόσο χρειάζεται αυτή τη νίκη ο Παναθηναϊκός;

«Πάρα πολύ».

Keywords
Τυχαία Θέματα