Ακροβάτριες πέφτουν στο κενό και τραυματίζονται σοβαρά (VIDEO)

09:21 5/5/2014 - Πηγή: AEK365

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούσαν οι θεατές μιας παράστασης τσίρκου στο Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ οχτώ από τις ακροβάτριες να πέφτουν από ύψος τουλάχιστον 8 μέτρων και να τραυματίζονται σοβαρά μετά την κατάρρευση υπερυψωμένης κατασκευής.

Ακόμα 10 καλλιτέχνες τραυματίστηκαν εξαιτίας του ατυχήματος, το οποίο συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Οι γυναίκες είχαν μόλις αρχίσει την παράστασή τους, στην οποία αιωρούνταν από μία κατασκευή δεμένες από τα μαλλιά τους. «Ξαφνικά η κατασκευή κατέρρευσε» δήλωσε ο Στίβεν Πέιν, εκπρόσωπος της εταιρείας υπεύθυνης για τη διοργάνωση των παραστάσεων του τσίρκου.

Οι γυναίκες κρέμονταν από διαφορετικά ύψη και έπεσαν από απόσταση τουλάχιστον 8 με 12 μέτρων. Μία ακροβάτης, η οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν στο έδαφος, επίσης τραυματίστηκε σοβαρά, δήλωσαν αξιωματούχοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Επειδή οι γυναίκες ήταν δεμένες στον εξοπλισμό, από κάτω τους δεν υπήρχε δίχτυ ασφαλείας, δήλωσε ο Πέιν, ενώ παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς τους δεν διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους.

«Η ασφάλεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, όχι μόνο για τους καλλιτέχνες μας αλλά για το προσωπικό και όλες τις οικογένειες που έρχονται να παρακολουθήσουν την παράσταση» δήλωσε ο Πέιν και ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει έρευνες για το ατύχημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα