Έκανε πλάκα η Άρσεναλ, κηδεία για Λίβερπουλ

16:43 20/9/2014 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: 3-1
Γήπεδο: Άμπτον Παρκ

Κηδεία για τη Λίβερπουλ που γνώρισε την ήττα με 3-1 από τη Λίβερπουλ.

Το απόλυτο... σοκ βίωσε η Λίβερπουλ στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης με τη Γουέστ Χαμ. Πριν καν το καταλάβουν, οι παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς έβλεπαν τον φωτεινό πίνακα να γράφει 2-0, έχοντας υποστεί φοβερό αιφνιδιασμό

από τον τρόπο που ξεκίνησαν τα «σφυριά» στο ματς» Πρώτα ο Ριντ σπρώχνοντας τη μπάλα στα δίχτυα από ασίστ του Τόμκινς κι έπειτα ένα καταπληκτικό ψιλοκρεμαστό του Σακό από πλάγια θέση, έγραψαν από νωρίς το 2-0! Οι Λονδρέζοι, με τον ενθουσιασμό και την ψυχολογία πλέον στα ύψη, έδειχναν ασταμάτητοι, δέχθηκαν μεν τη μείωση του σκορ από τον Στέρλινγκ στο 26' με δυνατό δεξί σουτ, όμως, η ομάδα του Σαμ Άλαρνταϊς ήταν αυτή που έκανε κουμάντο στον αγωνιστικό χώρο κι έχανε ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά της.

Έχοντας αλλάξει το σύστημα της, με τρεις αμυντικούς, από τα μισά του πρώτου μέρους, η Λίβερπουλ άρχισε να συνέρχεται και να δείχνει ότι θέλει να παίξει το παιχνίδι της με κατοχή της μπάλας και κυκλοφορία, με την έναρξη της επανάληψης. Τα «σφυριά» πέρασαν δύσκολες στιγμές, ο Αντριάν μπλόκαρε το δεξί σουτ του Μπορίνι στο 56' και είδε το φαλτσαριστό δεξί του Ιταλού στο 61' να φεύγει ψηλά, ενώ η άμυνα των γηπεδούχων αισθανόταν αρκετή πίεση. Στο τελευταίο 15λεπτο πέρασε στο ματς και ο Ρίκι Λάμπερτ, ωστόσο, ακόμα ένα λάθος στην άμυνα της Λίβερπουλ επέτρεψε στη Γουέστ Χαμ να εκμεταλλευτεί την μοναδική καλή στιγμή της στο δεύτερο μέρος, με τον Αμαλφιτανό να γράφει το τελικό 3-1 στο 88ο λεπτό με ξερό σουτ.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αντριάν, Κρέσγουελ, Ριντ, Τόμκινς, Ντεμέλ (61' Τζένκινσον), Νομπλ, Σονγκ (69' Αμαλφιτανό), Κογιάτε, Σακό, Ντάουνινγκ, Βαλένσια (76' Κόλινς)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Μανκίγιο (22' Σακό), Μορένο, Λόβρεν, Σκρτελ, Τζέραρντ, Χέντερσον, Λούκας (45' Λαλάνα), Στέρλινγκ, Μπορίνι (75' Λάμπερτ), Μπαλοτέλι

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ-ΧΑΛ: 2-2
Γήπεδο: Σεντ Τζέιμς Παρκ

Παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τη Χαλ, η Νιούκαστλ πήρε την ισοπαλία 2-2.

Τι και αν το κλίμα στο «Σ.Τζέιμς Παρκ» ήταν αρνητικό για τον Άλαν Πάρντιου κάτι που σίγουρα θα περίμενε κανείς να επηρεάσει και τη Νιούκαστλ. Οι «καρακάξες» μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και προσπάθησαν να πιάσουν από το λαιμό τη Χαλ πιέζοντας ασφυκτικά. Ο Γιάνμαατ από τη δεξιά πτέρυγα δημιουργούσε διαρκώς προβλήματα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι προσπάθησαν σε δύο περιπτώσεις να απειλήσουν στην κόντρα. Το ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα αλλά με τη Νιούκαστλ να μετρά ήδη 10 τελικές εκ των οποίων οι τέσσερις εντός εστίας.

Το δεύτερο ημίχρονο όμως ξεκίνησε με αιφνιδιασμό για τους γηπεδούχους. Ο Χάντλστοουν στο 49ο λεπτό έβγαλε τη σεντρα και ο Γέλαβιτς με εντυπωσιακό ψαλιδάκι νίκησε τον Κρουλ για το 0-1, παγώνοντας τους οπαδούς των γηπεδούχων. Η Νιουκάστλ προσπάθησε να συνέλθει άμεσα. Η πίεση ξεκίνησε και πάλι με τη δεξιά όμως η Χαλ ήταν αυτή που έφτασε μια ανάσα από το 0-2 με τον Κουίν να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κρουλ από κοντινή θέση. Τελικά το δεύτερο γκολ για τη Χαλ ήρθε στο 69ο λεπτό. Ο Τιοτέ έκανε το λάθος στη μεσαία γραμμή και οι φιλοξενούμενοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα. Ο Ντιαμέ απέφυγε τον Γιάνμαατ και με εκπληκτικό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Στο 75' όμως η Νιουκάστλ μπήκε ξανά στο ματς. Ο Τιοτέ βρήκε τον Παπίς Σισέ και αυτός με δυνατό συρτό σουτ νίκησε τον ΜακΓκρέγκορ μειώνοντας σε 2-1. Η Νιουκάστλ ξεκίνησε να πιέζει ξανά και τελικά δικαιώθηκε. Ο Παπίς Σισέ στο 87΄αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή για τον Πάρντιου σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έπειτα από πάσα του Γκουφράν και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Γιάνμαατ, Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον, Ντουμέτ, Τιοτέ (Αμεόμπι 84'), Κόλμπακ, Καμπελά, Σισοκό, Γκουφράν, Ριβιέρε (Σισέ 68')

ΧΑΛ: ΜακΓκρέγκορ, Ντέιβις, Χάντλστοουν, Ερνάντεζ (Αλούκο 55'), Λίβερμορ, Ντιαμέ, Γέλαβιτς (Μέιλερ 80'), Ντόουσον, Ρόμπερτσον (Ροσενιόρ 87'), Ελμοχαμαντί, Κουίν

ΣΟΥΟΝΣΙ-ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: 0-1
Γήπεδο: Λίμπερτι

Μεγάλο διπλό με 1-0 πανηγύρισε η Σαουθάμπτον μέσα στην έδρα της Σουόνσι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Σαουθάμπτον να απορροφά εύκολα την πίεση που προσπάθησε να ασκήσει η Σουόνσι αλλά να μην μπορεί να απειλήσει τους «κύκνους». Αυτοί μάλιστα που κατόρθωναν σιγά-σιγά να ανεβάζουν ρυθμό και να απειλούν ήταν οι γηπεδούχοι όμως ο Ράουτλετζ (δοκάρι) αλλά και ο Μπονί δεν κατάφεραν σε δύο περιπτώσεις να σκοράρουν απέναντι στον Φόρστερ. Η Σαουθάμπτον απείλησε με τον Πελέ στο 34' ενώ πέντε λεπτά αργότερα άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες στο ματς αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπονί για τους γηπεδούχους.

Από το πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου η Σαουθάμπτον όπως ήταν φυσιολογικό έψαξε το γκολ της νίκης, κλείνοντας τη Σουόνσι στα καρέ της. Με το παιχνίδι στο μισό γήπεδο πάντως οι «Άγιοι» δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλές επικίνδυνες κατάστασεις για την εστία των «κύκνων». Στο 66ο λεπτό ο Πελέ δεν κατάφερε με κεφαλιά να νικήσει τον Φαμπιάνσκι ενώ δύο σουτ του Τάντιτς στο 71΄και στο 73΄δεν ανησύχησαν τον τερματοφύλακα της Σουόνσι. Τελικά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ και την εκτός έδρας νίκη. Ο Γουανιάμα συνεργάστηκε υπέροχα με τον Πελέ και με σουτ σημείωσε το πρώτο του τέρμα στην Πρέμιερ Λιγκ διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 για τη Σαουθάμπτον μέσα στο «Λίμπερτι»

ΣΟΥΟΝΣΙ: Φαμπιάνσκι, Ράνχελ, Φερνάντεζ, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κι (Εμνες 84'), Σέλβεϊ, Σίγκουρντσον, Ντάιερ (Μοντέρο 58'), Ράουτλετζ, Μπονί

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Φόρστερ, Κλάιν, Φοντέ, Γιοσίντα (Γκάρντος 46'), Μπέρτραντ, Σνάιντερλιν, Κορκ (Ντέιβις 63'), Γουόρντ - Πρόους (Γουανιάμα 68'), Τάντιτς, Λονγκ, Πελέ

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ-ΑΡΣΕΝΑΛ: 0-3
Γήπεδο: Βίλα Παρκ

Πάρτι έκανε η Άρσεναλ μέσα στην έδρα της Άστον Βίλα, την οποία και κέρδισε με 3-0.

Όποιος παρακολουθούσε το ματς από το πρώτο λεπτό, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου θα επιτευχθούν τρία γκολ σε διάρκεια τεσσάρων λεπτών. Κι όμως έγινε! Σε ένα κακό ποιοτικά πρώτο ημίωρο, η Άστον Βίλα έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε για πρώτη φορά στο πεντάλεπτο με τον Βάιμαν αλλά ο Σέζνι απομάκρυνε την μπάλα. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ δυσκολευόταν να κυκλοφορήσει την μπάλα και να βρει διαδρόμους αλλά όλα αυτά μέχρι το 32ο λεπτό. Ο Γουέλμπεκ πέρασε όμορφη κάθετη πάσα στον Εζίλ, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Γκουζάν για το 0-1. Πριν καταφέρει η Αστον Βίλα να συνέλθει, η Άρσεναλ διπλασίασε τα τέρματά της με τους ρόλους να εναλλάσσονται. Ο Εζίλ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Γουέλμπεκ με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, διαμόρφωσε το 2-0. Η Αστον Βίλα έδειχνε ζαλισμένη και η Άρσεναλ δεν σταματούσε. Δύο λεπτά αργότερα, ο Γκιμπς επιχείρησε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Σισοκό δοκίμασε να απομακρύνει αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, διαμορφώνοντας το 3-0, σκορ με το οποίο έληξε και το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος ήταν φυσιολογικό η Άρσεναλ να κάνει συντήρηση δυνάμεων. Η Άστον Βίλα έδειξε τη διάθεση να επιτεθεί και να ψάξει το γκολ της τιμής ωστόσο οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ κατάφερναν με σωστή αμυντική λειτουργία να διατηρούν τους «χωριάτες» μακριά από την περιοχή της. Στο 60' η Άρσεναλ είχε μια καλή ευκαιρία για το 4-0 ωστόσο από εκείνο το σημείο και έπειτα, η αναμέτρηση κύλησε χωρίς κάποια ομάδα να δημιουργήσει κλασσική ευκαιρία μπροστά στα αντίπαλα καρέ.

ΆΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκουζάν, Σεντέρος, Χάτον, Κλαρκ, Σισοκό, Ντελφ, Γουέστγουντ, Κλέβερλι, Ρίτσαρντσον (Ενζόγκμπια 76'), Βέιμαν (Γκρίλις 46'), Αγκμπονλαχόρ

ΆΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Τσέιμπερς, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Αρτέτα, Ράμσεϊ, Καθόρλα, Εζίλ, Τσάμπερλεϊν (Ροσίτσκι 77') (Ποντόλσκι 77'), Γουέλμπεκ (Γουίλσιρ 77')

ΜΠΕΡΝΛΙ-ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: 0-0
Γήπεδο: Ταρφ Μουρ

Στο 0-0 κόλλησαν Μπέρνλι και Σάντερλαντ σε ένα μέτριο ματς,

Καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο η Μπέρνλι προσπάθησε με τον ενθουσιασμό στο παιχνίδι της να αιφνιδιάσει την Σάντερλαντ, περιορίζοντάς τη σε παθητικό ρόλο. Η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 19ο λεπτό με τον Τζόουνς να μην μπορεί να νικήσει τον Μανόνε, ο οποίος απομάκρυνε την μπάλα. Από το ημίωρο και μετά, η Σάντερλαντ κατάφερε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα στην κατοχή της αλλά χωρίς να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων.

Κακό όμως ήταν το θέαμα και στο δεύτερο μέρος. Στο 55' ο Τζιακερίνι βρήκε με ωραία προσπάθεια τον Ρόντγουελ, ο οποίος δεν πρόλαβε να σουτάρει και κόπηκε από τον Σακέλ ενώ στο 67' η Μπέρνλι απείλησε με τον Άρφιλντ αλλά ο Μανόνε μπλόκαρε την μπάλα. Το 0-0 παρέμενε αλλά το φινάλε ήταν εντυπωσιακό. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φαν Άανχολντ δοκίμασε το πόδι του με τον Μανόνε να διώχνει εντυπωσιακά. Από την εκτέλεση του κόρνερ, ο γκολκίπερ της Σάντερλαντ δεν απομάκρυνε σωστά όμως ο Άρφιλντ δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί σουτάροντας ψηλά άουτ.

ΜΠΕΡΝΛΙ: Χίτον, Τρίπιερ, Νταφ, Σάκελ, Μι, Άρφιλντ, Μάρνεϊ, Τζόουνς, Μπόιντ (Ριντ 90'), Σορντέλ (Μπαρνς 62'), Γιούτκεβιτς

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Μανόνε, Βεργίνι, Φαν Άαρνχολτ, Μπράουν, Ο'Σι, Λάρσον (Γκόμεζ 66'), Τζόνσον (Αλτιντορ 66'), Τζιακερίνι (Μπάκλεϊ 72'), Ρόντουελ, Κάτερμολ, Γουίκαμ

ΚΠΡ-ΣΤΟΟΥΚ: 2-2
Γήπεδο: Λόφτους Ρόουντ

Έσωσε το βαθμό η ΚΠΡ, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Στόουκ.

Η Στόουκ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησε στο παιχνίδι. Ο Μόουζες στο 11ο λεπτό έβγαλε τη σέντρα, ο Κράουτς πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ντιούφ από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Η ΚΠΡ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πιέζοντας κυρίως με στημένες φάσεις. Στο 31΄η Στόουκ απείλησε σε αντεπίθεση με τον Κράουτς να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, σουτάροντας από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Η ΚΠΡ απείλησε δύο λεπτά με εξαιρετικό σουτ του Κράνιτσαρ, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Τελικά οι Λονδρέζοι κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Κόκερ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Κράουτς προσπάθησε να απομακρύνει με την μπάλα να σκάει στο έδαφος και άθελά του την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο για τους φιλοξενούμενους. Στο 51' δημιουργός ήταν πάλι ο Μόουζες. Έκλεψε την μπάλα από τα αριστερά, έβγαλε τη συρτή σέντρα προς το ύψος του πέναλτι και εκεί ο Κράουτς με μονοκόματο σουτ, έστειλε για 2η φορά την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στην Στόουκ. Τέσσερα λεπτά αργότερα μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα από ένα τρίτο τέρμα με τον Μόουζες να βγάζει την σέντρα και τον Πίετερς να μην μπορεί με το δυνατό σουτ που έπιασε να νικήσει τον Γκριν. Από εκεί και πέρα η ΚΠΡ ήταν μόνιμα στην επίθεση. Ωστόσο η ομάδα του Μαρκ Χιουζ, ήταν πολύ καλά οργανωμένη, μη επιτρέποντας στους γηπεδούχους να πατήσουν στην περιοχή του Μπέγκοβιτς και απειλούσαν κυρίως με μακρινά σουτ. Ένα από αυτά χάρισε τελικά το βαθμό της ισοπαλίας στους γηπεδούχους. Στο 88ο λεπτό, ο Νίκο Κράνιτσαρ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, νίκησε τον Μπέγκοβιτς διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

ΚΠΡ: Γκριν, Ίσλα, Τραορέ, Κόκερ, Φέρντιναντ, Μπάρτον (34' Φίλιπς), Μουτς (Χενρι 49'), Φερ, Κράνιτσαρ, Βάργκας (Ζαμόρα 69'), Όστιν4

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς,Μπάρντσλεϊ, Σόουκρος, Γουίλσον, Πίτερς, Γουέλαν, Ενζόνζι, Ντιουφ, Άνταμ (Σίντγουελ 71'), Μόουζες (Αρναούτοβιτς 79'), Κράουτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα