Σοκαριστικό βίντεο με ξυλοδαρμό Παλαιστινίου έφηβου από αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

19:00 6/7/2014 - Πηγή: AEK365

Ένας 15χρονος Αμερικανο-παλαιστίνιος ξυλοκοπήθηκε ενώ βρισκόταν σε αστυνομική κράτηση στην ανατολική Ιερουσαλήμ και στη συνέχεια τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό για εννέα ημέρες. Το γεγονός αυτό προκάλεσε και την αντίδραση των ΗΠΑ, οι οποίες κάλεσαν το Ισραήλ να προχωρήσει σε «ταχεία, διαφανή και αξιόπιστη» έρευνα.

Η αστυνομία αναφέρει ότι ο 15χρονος, που ήταν μάλιστα συγγενής του νεαρού Παλαιστίνιου που είχε δολοφονηθεί την Τετάρτη, συνελήφθη

μαζί με άλλους πέντε κατά τη διάρκεια επεισοδίων, ορισμένοι από τους οποίους είχαν στην κατοχή τους μαχαίρια.

Πρόκειται για τον 15χρονο Ταρίκ Κντέιρ, υπήκοο ΗΠΑ και κάτοικο της Τάμπα στη Φλόριντα. Ο έφηβος είχε ταξιδέψει στην ανατολική Ιερουσαλήμ για να επισκεφθεί συγγενείς του και, όπως επιβεβαίωσε το αμερικανικό ΥΠΕΞ, βρισκόταν το Σάββατο υπό κράτηση.

Ο νεαρός συνελήφθη για συμμετοχή στα επεισόδια που ξέσπασαν μετά τη φρικτή δολοφονία του 16χρονου Παλαιστίνιου, που όπως αποδείχθηκε κάηκε ζωντανός. Η οικογένειά του καταγγέλλει πως έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από την ισραηλινή αστυνομία.

Η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζεν Ψακή ανέφερε ότι «μας ανησυχούν βαθύτατα οι αναφορές πως ξυλοκοπήθηκε βάναυσα ενώ βρισκόταν υπό κράτηση και καταδικάζουμε έντονα κάθε υπερβολική χρήση βίας».

«Ζητούμε ταχεία, διαφανή και αξιόπιστη έρευνα και την πλήρη απόδοση ευθυνών για οποιαδήποτε χρήση βίας» τόνισε η εκπρόσωπος.

Την Κυριακή, ο έφηβος τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό για εννέα ημέρες στο σπίτι συγγενών του στο Μπέιτ Χανινά.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο δείχνει Ισραηλινούς αστυνομικούς να κρατούν πεσμένο στο έδαφος έναν νεαρό με καλυμμένο πρόσωπο και να τον γρονθοκοπούν. Το πρόσωπο του νεαρού δεν διακρίνεται στο βίντεο σε εκείνο το σημείο. Αργότερα στο ίδιο βίντεο, εμφανίζεται ο νεαρός με σημάδια ξυλοδαρμού στο πρόσωπό του.

Η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε ότι διεξάγει έρευνα για το περιστατικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα