Σοκαριστικό βίντεο από εκτέλεση στρατιωτών στη Συρία (VIDEO+18)

23:01 5/9/2013 - Πηγή: AEK365

Ένα σοκαριστικό βίντεο δίνει σήμερα στη δημοσιότητα η εφημερίδα New York Times που την κάνει να αναρωτιέται αν τελικά ο Μπασάρ Αλ Ασαντ ή οι αντάρτες της Συρίας είναι χειρότεροι.

Στο βίντεο που περιέχει ιδιαίτερα σκληρές εικόνες, φαίνεται να εκτελούνται από αντάρτες εν ψυχρώ επτά στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων του συριακού καθεστώτος

Οι άνδρες είναι δεμένοι πισθάγκωνα, με το πρόσωπο στο χώμα περιμένοντας

τρομοκρατημένοι το τέλος τους, το οποίο έρχεται με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Πριν τους εκτελέσουν, οι αντάρτες απαγγέλλουν στίχους με συμβολικό νόημα. «Για 50 χρόνια, είναι σύντροφοι στη διαφθορά. Ορκιζόμαστε στο Αρχοντα του Θρόνου, αυτός είναι ο όρκος μας: Θα πάρουμε εκδίκηση», λένε, ενώ έπειτα από την εν ψυχρώ δολοφονία των στρατιωτών, πετάνε τα πτώματα σε έναν ομαδικό τάφο.

Η εφημερίδα έχουν ως τίτλο στο δημοσίευμα «Η βαρβαρότητα των Σύρων ανταρτών θέτει σε δίλημμα τη Δύση» αναφέροντας ότι το βίντεο διχάζει ακόμη περισσότερο τις ΗΠΑ, σχετικά με την επέμβαση στη Συρία και στο πλευρό ποιων θα βρεθούν «χτυπώντας» τον Ασαντ.

Σύμφωνα με τους New York Times, ρο βίντεο τραβήχτηκε τον περασμένο Απρίλιο από πρώην αντάρτη ο οποίος διέφυγε από τη Συρία. Όπως αναφέρεται, οι σκληρές εικόνες φωτίζουν μια σκοτεινή μέχρι τώρα πτυχή του πολέμου στη Συρία, τις μεθόδους και τις τακτικές που χρησιμοποιούν οι λεγόμενοι αντικαθεστωτικοί, που δεν διαφέρουν και πολύ από εκείνες του καθεστώτος Ασαντ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το βίντεο περιέχει πολύ σκληρές εικόνες

Keywords
Τυχαία Θέματα