Σοκ με Φέντερερ! (VIDEOS)

09:53 23/1/2015 - Πηγή: AEK365

Η μεγάλη έκπληξη στο Australian Open σημειώθηκε τα ξημερώματα με τον Ρότζερ Φέντερερ να χάνει και να μένει εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.
Δράστης, ο Ιταλός Αντρέας Σέπι, νούμερο 46 στη παγκόσμια κατάταξη, που κέρδισε τον Ελβετό με 3-1 σετ (6-4, 7-6, 4-6, 7-6). Σημειώνεται πως ο Φέντερερ χάνει για πρώτη φορά από τον Σέπι μετά από 11 σερί νίκες ενώ για πρώτη φορά από το 2007 χάνει από Ιταλό τενίστα. Μετά

την ήττα από τον Φίλιπο Βολάντρι, ο Φέντερερ μετρούσε 20 συνεχόμενες νίκες επί των Ιταλών.
Ο Φέντερερ δεν μπήκε καλά στο ματς και βρέθηκε να κυνηγάει τον Σέπι, ωστόσο ακόμα και όταν ανέβασε την απόδοσή του, ο Ιταλός κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του όσες φορές το μομέντουμ γυρνούσε στην πλευρά του Φέντερερ και έφτασε σε μια τεράστια νίκη μετά από σχεδόν τρεις ώρες παιχνιδιού.
Στο πρώτο σετ ο Σέπι έκανε το καθοριστικό μπρέικ στο τρίτο γκέιμ (2-1) και κράτησε ως το τέλος το προβάδισμα, παρότι ο Φέντερερ είχε τρία μπρέικ πόιντ στο 5-4. Ήταν μόλις το δεύτερο σετ που έπαιρνε από τον Ελβετό. Κακό το ξεκίνημα του Ελβετού, που στην ουσία ήταν εκείνο που... έδωσε θάρρος στον αντίπαλό του με τα 17 αβίαστα λάθη του.
Εξαιρετικός ο Σέπι και στο δεύτερο σετ, κατάφερε δύο φορές να προηγηθεί με μπρέικ, όμως ο Φέντερερ... ήθελε τάι μπρέικ. Αν και πήρε προβάδισμα με μίνι μπρέικ ο Ελβετός, ο Ιταλός γύρισε την εις βάρος του κατάσταση και έβαλε τις βάσεις για τον θρίαμβο.
Ο Φέντερερ, ωστόσο, είχε πλέον βρει τον ρυθμό και με το μπρέικ που έκανε στο τρίτο γκέιμ πέρασε στη θέση του οδηγού. Έμεινε εκεί ως το τέλος και... όλο το γήπεδο πλέον θεώρησε ότι το ματς θα γύριζε...
Ο Σέπι, βέβαια, είχε άλλη άποψη και με ψυχωμένη εμφάνιση άντεξε στην πίεση του Φεντ. Άντεξε ακόμα και στο τάι μπρέικ, όταν τρεις φορές έμεινε πίσω με μίνι μπρέικ! Βρέθηκε τελικά με τις μπάλες στα χέρια στο 6-5 και με μια φοβερή άμυνα που εξελίχθηκε σε winner... εκτέλεσε τον κάτοχο 17 major τίτλων!

Keywords
Τυχαία Θέματα