Σκόουλς: Φοβάμαι πολύ για το μέλλον της Γιουνάιτεντ

12:39 21/8/2014 - Πηγή: AEK365

Τον προβληματισμό του για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξέφρασε μέσα από τη στήλη του στην ιστοσελίδα της «Independent» ένας από τους θρύλους της ομάδας, ο Πολ Σκόουλς.

Ο πρώην παίκτης των «κόκκινων διάβολων» είπε ότι φοβάται πως η ομάδα θα καταλήξει άτιτλη σαν τη Λίβερπουλ της δεκαετίας του 1990.

Τέλος έδωσε μια λίστα με 5 παίκτες τους οποίους κατά την γνώμη του πρέπει να αποκτήσει η Γιουνάιντεν στις 10 μέρες που απομένουν στην μεταγραφική περίοδο.

Αναλυτικά κάποιες από τις δηλώσεις του:

«Φοβάμαι για την Γιουνάιτεντ.

Πραγματικά φοβάμαι ότι μπορεί να πάνε στην ίδια ''ερημιά'' που πήγε η Λίβερπουλ στη δεκαετία του 1990. Συνειδητοποιώ πως είναι μόλις 15 μήνες από όταν η Γιουνάιτεντ κέρδισε για 20η φορά το πρωτάθλημα. Ξέρω πως είναι η πιο εμπορικά επιτυχημένη ομάδα στη χώρα. Έχει το μεγαλύτερο γήπεδο στην Premier League και έχουν τα περισσότερα έσοδα. Αλλά όλη η επιτυχία της ομάδας καθώς και η εικόνα χτίζονται μέσα στο γήπεδο» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Μετά την ήττα από τη Σουόνσι και με μόλις έναν παίκτη να έχει υπογράψει από το τέλος του Ιουνίου και μετά, νιώθω πως είναι καιρός για πολύ μεγάλες αλλαγές. Τι χρειάζεται η Γιουνάιτεντ; Πέντε παίκτες. Όχι πέντε παίκτες με δυνατότητες για τον μέλλον, Πέντε έμπειρους παίκτες... για τώρα. Οι επιθετικοί της Γιουνάιτεντ είναι οι καλύτεροι στο πρωτάθλημα. Το πρόβλημα είναι πίσω».

Οι προτάσεις του: «Οι πέντε που προτείνω εγώ είναι: Τσάμπι Αλόνσο, Σάμι Κεντίρα, Ράφαελ Βαράν, Άνχελ Ντι Μαρία και Ματς Χιούμελς. Θα είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό για την Ρεάλ Μαδρίτης, αφού τέσσερις από αυτούς έρχονται από εκείνη την ομάδα. Θα είναι δύσκολο να τους πάρουμε όλους. Αλλά αυτό είναι το επίπεδο που χρειάζεται η Γιουνάιτεντ σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Δεν έχω δει τον Μάρκος Ρόχο. Μπορεί να ταιριάζει καλά».

Και συνεχίζει: «Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Σιχαίνομαι να κρίνω αρνητικά την ομάδα που έχω δώσει τη ζωή μου σαν ποδοσφαιριστής. Αλλά αυτή είναι η Γιουνάιτεντ που έχασε εφτά παιχνίδια πέρσι στο Ολντ Τράφορντ και ξεκίνησε το Σάββατο με εντός έδρας ήττα απέναντι στην Σουόνσι. Στα χρόνια του Σερ Άλεξ Φέργκινσον, όταν η μια κούπα ερχόταν μετά την άλλη, αυτή η κατάσταση ήταν αδιανόητη. Αλλά να που συμβαίνει».

Στην συνέχεια ανέλυσε τους πέντε παίκτες:

Τσάμπι Αλόνσο: «Το πρόβλημα με τον Τσάμπι Αλόνσο για τους οπαδούς είναι αναμενόμενο και δεν είναι άλλο από το παρελθόν του σαν παίκτης της Λίβερπουλ. Και λοιπόν; Έχει την ποιότητα που δεν έχει η Γιουνάιτεντ».

Σάμι Κεντίρα: «Μου αρέσει οπ Κεντίρα για την ενέργεια του και την εμπειρία του. Πήρε το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Γερμανία και το Τσάμπιονς Λιγκ με την Ρεάλ σε διάστημα δύο μηνών. Είναι ποδοσφαιριστής με αυτοπεποίθηση».

Άνχελ Ντι Μαρία: «Τα 50 εκατομμύρια δολάρια είναι πολλά, αλλά είναι κάτι που λείπει τώρα τελευταία από το Όλντ Τράφορντ. Θα φέρει τον ενθουσιασμό στα εντός έδρας παιχνίδια. Όταν παίζεις στην έδρα σου, πρέπει να έχεις παίκτες που θα πάρουν επάνω τους την ομάδα και να ενθουσιάσουν το κοινό».

Ράφαελ Βαράν και Ματς Χούμελς: «Οι ευκαιρίες του Βαράν φέτος στην Ρεάλ θα είναι λίγες. Όσο για τον Χούμελς, λέει πως είναι αφοσιωμένος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ αλλά είναι η εμπειρία που χρειάζεται η άμυνα της Γιουνάιτεντ».

»Βλέποντας τον αγώνα το Σάββατο, ένιωθα πως κάθε φορά που η Σουόνσι ήταν στη μεριά της Γιουνάιτεντ, μπορούσαν να σκοράρουν».

Ενώ κλείνει λέγοντας: «Μας είπαν πως τα λεφτά είναι εδώ. Θα έλεγα πως είναι η ώρα να αρχίσουμε να τα ξοδεύουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα