Τα πάνω κάτω στην Πρέμιερ (VIDEO)

16:39 8/2/2014 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΟΥΟΝΣΙ-ΚΑΡΝΤΙΦ: 3-0
Γήπεδο: Λίμπερτι

«Βασίλισσα» στην Ουαλία η Σουόνσι, καθώς κέρδισε με 3-0 την Κάρντιφ και πήρε βαθιά ανάσα.

Στο 14ο λεπτό η κεφαλιά του Τζόουνς έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 36΄ο Βορμ έπεσε κι έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Γουίτιγχαμ.

Στο 47ο λεπτό η Σουόνσι άνοιξε το σκορ, καθώς ο Μπρίτον έβγαλε καταπληκτικά για τον Ρούτλετζ που με άψογο πλασέ έκανε το 1-0. Στο 51ο λεπτό ο Μπέλαμι σημάδεψε το δοκάρι της Σουόνσι, ενώ στο 57' το σουτ του Ντάιερ έφυγε μόλις άουτ. Στο 79ο λεπτό ο Ντάιερ με όμορφη προσπάθεια έκανε το 2-0 και στο 85' ο Μπόνι έκανε το 3-0.

ΣΟΥΟΝΣΙ: Βορμ, Ρέινχελ, Τσίκο Φλόρες, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Μπρίτον, Ντε Γκούζμαν (68' Κάνιας), Έμνες (45' Πάμπλο Ερνάντες), Ντάιερ (88' Τέιλορ), Ρούτλετζ, Μπόνι

ΚΑΡΝΤΙΦ: Μάρσαλ, Τζον, Κόλκερ, Τέρνερ, Φάμπιο (69' ΜακΝότον), Γουίτινγχαμ, Μεδέλ, Κιμ, Ζαχά (7' Ματς), Μπέλαμι, Τζόουνς (56' Κάμπελ)

ΝΟΡΙΤΣ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.: 0-0
Γήπεδο: Κάροου Ρόουντ

Απίστευτη γκέλα για τη Σίτι, που κόλλησε στο 0-0 με τη Νόριτς κι έμεινε στην 3η θέση, αλλά και πάλι σε απόσταση αναπνοής.

Στο 5ο λεπτό ο Κλισί έκανε το γύρισμα για τον Σίλβα, με τον Ισπανό να πλασάρει λίγο άουτ, ενώ στο 15' το σουτ του Ρέντμοντ πέρασε άουτ κι ενώ ο άσος της Νόριτς μπορούσε να δώσει δίπλα στον Πίλκινγκτον και να σιγουρέψει το γκολ. Στο 35ο λεπτό η Σίτι άγγιξε το γκολ, καθώς ο Νεγρέδο σημάδεψε το δοκάρι τη Νόριτς εξ επαφής, ενώ στο 3' και στ 40' οι Νεγρέδο και Κλισί έχασαν ακόμη δύο καλές ευκαιρίες.

Στο 56ο λεπτό ο Όλσον έκοψε σωτήρια τον Νάβας, αλλά στη συνέχεια η Νόριτς έμεινε πίσω, κλείστηκε και η Σίτι δεν μπόρεσε να απειλήσει. μάλιστα στο 88' και στο 89' η Νόριτς έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με Τους Πίλινγκτον και Φαν Βολφσβινκελ.

ΝΟΡΙΤΣ: Ράντι, Μάρτιν, Γιόμπο, Μπασόνγκ, Όλσον, Ρέντμοντ, Τετέι, Τζόνσον, Πίλκινγκτον, Φερ, Χούπερ (67' Φαν Βολφσβίνκελ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Κλισί, Ντεμικέλις, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Σίλβα, Τουρέ, Μίλνερ, Νάβας, Γιόβετιτς (60' Τζέκο), Νεγρέδο (77' Κολάροφ)

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ-ΣΤΟΟΥΚ: 2-2
Γήπεδο: Σεντ Μέρις

Στο 2-2 έμειναν Σαουθάμπτον και Στόουκ σε ένα πανέμορφο ματς.

Μόλις στο 6ο λεπτό η Σαουθάμπτον πήρε κεφάλι στο σκορ, καθώς ο Λάμπερτ με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπέγκοβιτς. Στο 28' ο Ντέιβις έκανε το γύρισμα, αλλά το πλασέ του Κλάιν, έφυγε λίγο άουτ ενώ στο 38' μετά από γέμισμα του Άνταμ, ο Οντεμβίγκι με όμορφο σουτ έκανε το 1-1. Στο 41' η Σαουθάμπτον πήρε εκ νέου το προβάδισμα με σουτ του Ντέιβις, αλλά στο ο Κράουτς με κεφαλιά μετά και από λάθος του Μπόρουτς, έκανε το 2-2. Στο 84ο λεπτό ο Σνάιντερλιν βρέθηκε σε καλή θέση πλάγια, αλλά το σουτ που επιχείρησε, σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Μπέγκοβιτς.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Μπόρουτς, Κλάιν (80' Τσέιμπερς), Γιοσίντα, Σο, Κορκ, Σνάιντερλιν, Σ. Ντέιβις, Λαλάνα, Ροντρίγκες, Λάμπερτ

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Κάμερον, Σόκρος, Μουνιέσα, Πίτερς, Οντεμβίγκι, Άνταμ (78' Νζονζί), Γουίλαν, Ασαϊντί (86' Γκουϊντετί), Γουόλτερς, Κράουτς

ΤΣΕΛΣΙ-ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: 3-0
Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριτζ

Κορυφή έπιασε η Τσέλσι, που κέρδισε εύκολα με 3-0 τη Νιούκαστλ κι εκμεταλλεύτηκε το στραπάτσο της Άρσεναλ στο «Άνφιλντ».

Στο 2ο μόλις λεπτό το σουτ του Αζάρ δεν ανησύχησε τον Κρουλ, ενώ στο 9' ο Τσεχ έπεσε κι έδιωξε το σουτ του Μπεν Αρφά. Στο 11' ο Κρουλ είπε όχι σε σουτ του Λάμπαρντ και στο 27' οι «μπλε» άνοιξαν το σκορ. ο Αζάρ έκανε όμορφη ενέργεια και συνδυάστηκε με τον Ιβάνοβιτς και με όμορφο σουτ, νίκησε τον Κρουλ. Μάλιστα στο 34΄η Τσέλσι πέτυχε και το 2-0, καθώς ο Αζάρ έπαιξε το ένα-δύο με τον Ετό'ο και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 44ο λεπτό το σουτ του Αθπιλικουέτα πέρασε μόλις άουτ.

Στο 58ο λεπτό το κοντινό πλασέ του Ετο'ό κόντραρε σε σώματα, ενώ στο 61΄ο Κρουλ είπε όχι σε σουτ του Λάμπαρντ και στο 63' ο Αζάρ βρέθηκε απέναντι στον κίπερ της Νιούκαστλ κι έκανε το 3-0 με όμορφο πλασέ. Στο 87ο λεπτό ο Σαλάχ βρέθηκε σε ιδανική θέση, αλλά ο Κρουλ είπε όχι.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Νταβίντ Λουίζ, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Λάμπαρντ, Γουίλιαν, Όσκαρ, Αζάρ (85' Σίρλε), Ετό'ο (71' Μπα)

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Ντεμπισί (40' Γιανγκά Εμπιβά), Γουίλιαμσον, Τέιλορ, Ντούμετ, Ανίτα (84' Μαρβό), Σαντόν, Μπεν Αρφά (64' Γκόσλινγκ), Σισοκό, Σ. Αμεόμπι, Ντε Γιονγκ

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ-ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: 3-1
Γήπεδο: Σέλχαρστ Παρκ

Βαθειά βαθμολογική ανάσα πήρε η Πάλας, που νίκησε με 3-1 τη Γουέστ Μπρομ.

Στο 5ο μόλις λεπτό το σουτ του Ανιτσέμπε σταμάτησε στον Σπερόνι, ενώ στο 6' ο Μουλούμπου έκοψε στη γραμμή το σουτ του Ντιγκατσόι. Στο 11' η κεφαλιά του Μπολασιέ δεν ανησύχησε τον Φόρστερ, αλλά στο 12' ο Ινς με όμορφο πλασέ έκανε το 10 για την Πάλας. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και στο 23ο λεπτό ο Λέντλεϊ με όμορφη κεφαλιά μετά από κόρνερ, έκανε το 2-0.

Η Μπρομ μείωσε στο 48ο λεπτό με κοντινό σουτ του Τιεβί μετά από ασίστ του Ανιτσέμπε, αλλά στο 69' ο Σαμάκ με πέναλτι έγραψε το 3-1.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι, Ντελανέι, Ντιγκατσόι, Νταν, Γουόρντ, Μπολάσιε (76' Παρ), Γεντίνακ, Λέντλεϊ, Ινς, Πάντσεον (70' Μάρεϊ), Σαμάκ (82' Τόμας)

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Τζόουνς, ΜακΌλεϊ, Ντόουσον, Ρίτζγουελ (46' Τιεβί), Γιάκομπ (72' Μπεραϊνό), Μουλούμπου, Γκέρα (46' Σινκλέρ), Μόρισον, Μπραντ, Ανιτσέμπε

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ-ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: 0-2
Γήπεδο: Βίλα Παρκ

Τεράστια βαθμολογική ανάσα πήρε η Γουέστ Χαμ που νίκησε με 2-0 μέσα στην έδρα της Άστον Βίλα.

Στο 24ο λεπτό ο Ντάουνινγκ βρέθηκε μόνος του σε ιδανική θέση, αλλά κατάφερε να αστοχήσει ενώ στο 29' ο Κλαρκ έκοψε σωτήρια τον Τζάρβις που καθυστέρησε να πλασάρει μέσα από την περιοχή. Στο 43ο λεπτό ο Γουέστγουντ βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, ωστόσο αστόχησε για λίγο.

Η Γουέστ Χαμ μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και στο 46ο λεπτό καθώς οι Ντάουνινγκ και Νόλαν συνδυάστηκαν και ο τελευταίος με σουτ έκανε το 1-0. Μάλιστα στο 48' τα «σφυριά» χτύπησαν ξανά, με τον Νόλαν να πλασάρει ξανά από την περιοχή και να γράφει το 2-0. Στο 67ο λεπτό το μακρινό σουτ του Ολμπράιτον σταμάτησε στο δοκάρι της Γουέστ Χαμ, ενώ στο 72'και η κεφαλιά του Μπεντεκέ σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 79ο λεπτό το φάουλ του Ολμπράιτον κόντραρε στον Τόμκινς και η μπάλα πέρασε μόλις έξω, ενώ στο 80' το τρομερό γυριστό του Μπεντεκέ δεν βρήκε στόχο για λίγο. Στο επόμενο λεπτό ξανά ο Μπεντεκέ έπιασε μόνος του την κεφαλιά αλλά και πάλι η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 83' ο Γκουζάν είπε όχι σε σουτ του Νοτσερίνο.

ΆΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκούζαν, Λόουτον (56' Ολμπράιτον), Κλαρκ, Μπέικερ, Μπερτράντ (73' Μπένετ), Μπακούνα, Γουέστγουντ, Ντελφ, Βέιμαν (71' Χολτ), Μπεντεκέ, Αγκμπονλαχόρ

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αντριάν, Ντεμέλ, Τόμκινς, Κόλινς, ΜακΚάρτνεϊ, Νόλαν (68' Νοτσερίνο), Νομπλ, Τέιλορ, Τζάρβις (74' Ριντ), Κόουλ (46' Μποριέλο), Ντάουνινγκ

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ-ΧΑΛ: 0-2
Γήπεδο: Στάδιο του Φωτός

Στοπ σε ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων της Σάντερλαντ έβαλε η Χαλ, που την κέρδισε με 2-0 και πήρε ανάσα.

Μόλις στο 3ο λεπτό η Σάντερλαντ έχασε με κόκκινη κάρτα τον Γουές Μπράουν, που ανέτρεψε τον Λονγκ στα όρια της περιοχής, ενώ στο 16' ο Μανόνε είπε όχι σε δυνατό σουτ του Λίβερμορ. Η Χαλ πίεσε και στο επόμενο λεπτό ο Λονγκ βρήκε δίχτυα και άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενουμένους. Στο 20ο λεπτό ο Μανόνε έδιωξε το σουτ του Φιγκερόα, ενώ στο 26' ο κίπερ της Σάντερλαντ απέκρουσε το πλασέ του Γέλαβιτς. Στο 31' ξανά ο Μανόνε απέκρουσε το σουτ του Λονγκ, ενώ στο 44' ήταν η σειρά του Χάρπερ να πει όχι σε σουτ του Τζόνσον.

Στο 52ο λεπτό μετά από σέντρα του Λονγκ, ο Μέιλερ δεν έκανε καλή προβολή, ενώ στο 54' ο Χάρπερ είπε όχι σε σουτ του Κι. Στο 57ο λεπτό το σουτ του Γέλαβιτς δεν βρήκε τέρμα, αλλά στο 62' ο φορ της Χαλ με κεφαλιά έκανε τα 2-0. Στο 75ο λεπτό το σουτ του Γέλαβιτς πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 81' ο Μανόνε είπε όχι σε προσπάθεια του Αλούκο.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Μανόνε, Μπάρντσλεϊ, Αλόνσο, Μπρίτκατ (76' Γουίκαμ), Ο' Σέι, Μπράουν, Κι (70' Γκάρντνερ), Κόλμπακ, Τζόνσον, Μπορίνι (12' Βεργκίνι), Άλτιντορ

ΧΑΛ: Χάρπερ, Ροσενιόρ (46' Κορέν), Φιγκερόα, Ντέιβις, Μέιλερ, Χάντλστοουν, Λίβερμορ, ΜακΣέιν, Ελμοχαμαντί, Λονγκ (89' Μπράντι), Γέλαβιτς (78' Αλούκο)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΑΡΣΕΝΑΛ: 5-1
Γήπεδο: Άνφιλντ

This is Anfield... Η Λίβερπουλ διέσυρε με 5-1 την πρωτοπόρο Άρσεναλ και μπήκε ξανά στο κόλπο του τίτλου. Παραλίγο να γράψουν ιστορία οι «κόκκινοι» καθώς έφτασαν κοντά στο να ισοφαρίσουν τη μεγαλύτερή του νίκη τους επί της Άρσεναλ, που ήταν το 5-0 στις 18/04/64. Τεράστιο ματς για την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς που πάτησε κυριολεκτικά την Άρσεναλ κι έδειξε πως μπορεί να κυνηγήσει τον τίτλο.

Το ματς ξεκίνησε πολύ δυνατά και μόλις στο 1ο λεπτό η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ. O Τζέραρντ εκτέλεσε από αριστερά ένα φάουλ, η άμυνα της Άρσεναλ κόλλησε και ο Σκρτελ με το γόνατο, έστειλε την πάλα στα δίχτυα του Σέζνι. Στο 5ο λεπτό ο Σέζνι έπεσε και μπλόκαρε το σουτ του Στάριτζ, ενώ στο 8' ο Μινιολέ βγήκε προ του Μονρεάλ, έστειλε τη μπάλα στα πόδια του Φλάναγκαν και παραλίγο να γίνει το αυτογκόλ. Στο 9' ο Σέζνι πρόλαβε σωτήρια τον Φλάναγκαν, ενώ στο επόμενο λεπτό η Λίβερπουλ έφτασε στο 2-0. Ο Τζέραρντ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σκρτελ με τρομερή ανάποδη κεφαλιά έκανε το 2-0. Η Άρσεναλ τα είχε χαμένα σε αυτό το διάστημα και στο 12' η Λίβερπουλ άγγιξε το 3-0. Ο Σουάρες έβγαλε υπέροχα για τον Στάριτζ, που σε τετ α τετ με τον Σέζνι, πλάσαρε άουτ, ενώ στο 13' ο Σουάρες με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή, τράνταξε το δοκάρι της Άρσεναλ. Η Λίβερπουλ ήταν απόλυτη κυρίαρχος και στο 16ο λεπτό έφτασε στο 3-0. Οι «κόκκινοι» έφυγαν όμορφα στην κόντρα, ο Σουάρες έβγαλε για τον Στέρλινγκ κι εκείνος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Σέζνι.

Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί, όμως, καθώς στο 20ο λεπτό πέτυχαν και το 4-0. Ο Κουτίνιο έκανε την κάθετη μπαλιά για τον Στάριτζ, που με όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Άρσεναλ. Από εκεί και πέρα η Λίβερπουλ έριξε στροφές, ωστόσο είχε τον έλεγχο του αγώνα, πιέζοντας πολύ στο κέντρο.

Η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά και στην επανάληψη και στο 51' πέτυχε το 5-0. Ο Στέρλινγκ βγήκε μόνος απέναντι στον Σέζνι και με διπλή προσπάθεια, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 63ο λεπτό ο Σέζνι απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση φάουλ του Σουάρες, ενώ στο 67' ο Χέντερσον προσπάθησε να κρεμάσει τον Μινιολέ, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τζέραρντ ανέτρεψε στην περιοχή τον Τσάμπερλεϊν, ο ρέφερι έδωσε το πέναλτι και ο Αρτέτα από τα 11 μέτρα μείωσε σε 5-1. Στο 72ο λεπτό ο Μινιολέ έδιωξε απίστευτα το φάουλ του Αρτέτα και στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Σέζνι να πέσει και να μπλοκάρει το όμορφο σουτ του Κουτίνιο. Στο 86ο λεπτό ο Στέρλινγκ έκανε απίθανη προσπάθεια, πέρασε σαν σταματημένους δύο αμυντικούς της Άρσεναλ και πλάσαρε, αλλά ο Σέζνι έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Φλάναγκαν, Σισοκό, Τζέραρντ (76' Άιμπ), Σκρτελ, Κόλο Τουρέ, Κουτίνιο, Χέντερσον, Σουάρες (85' Άσπας), Στέρλινγκ, Στάριτζ (66' Άλεν)

ΆΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ (61' Γκιμπς), Αρτέτα, Γουίλσιρ, Οζίλ (61' Ροσίτσκι), Καθόρλα, Τσάμπερλεϊν, Ζιρού (61' Ποντόλσκι)

Keywords
Τυχαία Θέματα