Σκληρή, αλλά απαραίτητη η λιτότητα

12:52 11/5/2012 - Πηγή: AEK365

Οι Γερμανοί από την μια κατανοούν τη σκληρότητα των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα, ωστόσο από την άλλη θεωρούν ότι αυτά είναι απαραίτητα, αλλιώς η χώρα θα πρέπει να βγει από την Ευρωζώνη. Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης στη Γερμανία, στην οποία οι Γερμανοί πολίτες εκφράζουν τον προβληματισμό για το μέλλον του ευρώ, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών σε Γαλλία και Ελλάδα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Toluna und Thoering Heer & Partner, το 73% των Γερμανών βλέπει ως μόνο λύση τη «συνέχιση του προγράμματος λιτότητας ή την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας, το 60% των Γερμανών αντιμετωπίζει τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα και τη Γαλλία ως σοβαρή απειλή για το ευρώ, ωστόσο το 50% θεωρεί ότι τα προγράμματα λιτότητας δεν επαρκούν, αλλά θα πρέπει να συμπληρωθούν με στρατηγική ανάπτυξης και ενίσχυσης της απασχόλησης.

Μόνο το 25% πιστεύει ότι εφαρμόζεται η σωστή πολιτική, αλλά εκείνοι που συμφωνούν τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης να αναλαμβάνουν τα βάρη των χρεωμένων εταίρων τους φθάνουν το 30%.

Περισσότεροι, ωστόσο, από τους μισούς ερωτηθέντες εκτιμούν ότι τα προγράμματα λιτότητας έχουν επιβαρύνει υπερβολικά τους Έλληνες και δείχνουν κατανόηση για την οργή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα