Σήκωσε το Κύπελλο το ΑΠΟΕΛ

21:20 21/5/2014 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ-ΤΕΛΙΚΟ

ΑΠΟΕΛ-Ερμής Αρ.: 2-0

Την κατάκτηση του κυπέλλου πανηγυρίζει το ΑΠΟΕΛ, που επικράτησε με σκορ 2-0 του Ερμή στον μεγάλο τελικό του ΓΣΠ, και εξασφάλισε την 20η κατάκτηση στην ιστορία του. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη παρουσιάστηκε καλύτερη και περισσότερο ουσιαστική στην

αναμέτρηση, και με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο από τους Ντε Βινσέντι και Σέρινταν, κλείδωσε τη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου, και έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερους από 12 χιλιάδες ΑΠΟΕΛίστες να πανηγυρίσουν έξαλλα την κατάκτηση του τροπαίου, όπως ακριβώς είχαν κάνει για τελευταία φορά το 2008.
Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ έβαλαν τις βάσεις για την μεγάλη νίκη από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, καθώς στο 6ο λεπτό ο Ντε Βινσέντι εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα μετά από μπαλιά του Χαραλαμπίδη, και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αραμπατζή και άνοιξε το σκορ για τους γαλαζοκίτρινους. Ο Ερμής δεν κατάφερε να αντιδράσει, ενώ το ΑΠΟΕΛ δεν επηράστηκε ούτε από τον τραυματισμό του Μαντούκα που αποχώρησε. Μάλιστα, ο Γκόμες που μπήκε στην θέση του στο 26', δύο λεπτά αργότερα έδωσε την ασίστ στον Σέριναντν, ο οποίος σκόραρε με κοντινό πλασέ.
Η ομάδα της Αραδίππου ανασυντάθηκε και προσπάθησε να μειώσει πριν το ημίχρονο, όμως δεν τα κατάφερε αν και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 39' με τον Ντε Πίνα να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

ΕΡΜΗΣ (Νίκος Παναγιώτου): Αραμπατζής, Μαχράτζε, Τσίνα, Ζάρκοβιτς, Ντε Πίνα, Ταραλίδης, Μπεμπά, Αλίμι (59' Οκκάς), Μανού (76' Παπαθανασίου), Σεσίνια (70' Δημητρίου), Ενρίκε.

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Χιώτης, Σέρτζιο, Αντωνιάδης, Ολιβέιρα, Αμορίν, Μοράις (63' Αλεξάνδρου), Βινίσιους, Χαραλαμπίδης, Μαντούκα (26' Γκόμες), Ντε Βινσέντι, Σέρινταν (81' Σαντίν).

Keywords
Τυχαία Θέματα