«Σφίγγα» ο Βαλβέρδε για ανανέωση

13:42 1/3/2012 - Πηγή: AEK365

Το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό είναι κάτι που αφορά τον ίδιο και τον Μαρινάκη ξεκαθάρισε ο Ερνέστο Βαλβέρδε ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει τι σκέφτεται να κάνει ως προς την παραμονή του στην τεχνική ηγεσία. Ως προς το πρωτάθλημα, ο Βάσκος τεχνικός εκτιμά πως ο τίτλος δεν θα κριθεί στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε για
-το βαρύ πρόγραμμα: «Την Κυριακή ξεκινάμε με ένα παιχνίδι δύσκολο απέναντι στον ΟΦΗ. Και από εδώ και πέρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολοι οι αγώνες, για το πρωτάθλημα, το Europa League αλλά και για το Κύπελλο. Έτσι είναι σημαντική η προσπάθεια όλων των ποδοσφαιριστών. Μέχρι σήμερα είχαμε απώλειες λόγω τραυματισμών, αλλά πλέον θα είναι όλοι μαζί για την δύσκολη συνέχεια. Παραλίγο να είχαμε πρόβλημα με τον Μαρκάνο, αλλά ευτυχώς δεν έχει κανένα πρόβλημα και θα παίξει κανονικά».
-το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να ανταποκριθεί σε τρία μέτωπα: «Αυτό θα φανεί τις επόμενες αγωνιστικές, μέχρι στιγμής έχουμε δείξει πως μπορούμε να το αντέξουμε. Στο Κύπελλο μας έχουν μείνει δύο παιχνίδια για να φτάσουμε στον τελικό. Έχουμε ακόμα δύο δύσκολα παιχνίδια, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».
-το ματς με τον ΟΦΗ: «Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και αυτό έχει δημιουργηθεί με όσα έχω δει μέχρι στιγμής. Σε δύσκολες στιγμές έχει δείξει την συγκέντρωση της. Το έχει δείξει και στο παρελθόν πως σε δύσκολα παιχνίδια η ομάδα ανταποκρίνεται. Το επόμενο παιχνίδι είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί ο ΟΦΗ είναι δυνατή ομάδα, αμύνεται πολύ καλά και κάνεις καλές αντεπιθέσεις. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να το κερδίσουμε. Στο πρώτο παιχνίδι όταν ήμασταν στο 2-0, η ομάδα είχε το μυαλό στο επόμενο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς δεν πίστευε ότι μπορεί να το χάσει. Χαλαρώσαμε εκεί και γι' αυτό δεχτήκαμε δύο γκολ που δεν το περιμέναμε. Αυτό δεν θα πρέπει να ξανασυμβεί τώρα. Ακολουθεί το παιχνίδι με τη Μέταλιστ όμως πρώτα πρέπει να κερδίσουμε αυτό με τον ΟΦΗ. Το πιο δύσκολο πράγμα στις ομάδες είναι η συγκέντρωση. Να ξεχωρίζεις ποιοι είναι οι στόχοι και να συγκεντρώνεσαι. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να έχουμε στο μυαλό μας το παιχνίδι της Κυριακής και μετά αυτό με την Μέταλιστ».
-τις απουσίες του τιμωρημένου Τζεμπούρ και του τραυματία Πάντελιτς: «Δεν με απασχολούν οι απουσίες, μπορεί να παίξει ο Μιραλάς επιθετικός, μπορεί να παίξει και ο Φουστέρ, έχουμε εναλλακτικές λύσεις».
-το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Ναι μεν το αποτέλεσμα είναι σημαντικό, αλλά δεν θα κριθεί εκεί ο πρωταθλητής. Το πρωτάθλημα κρίνεται στα παιχνίδια που χάνεις βαθμούς με μικρότερες ομάδες. Θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλά και το Κύπελλο. Τα πάμε καλά μέχρι στιγμής και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Ο Παναθηναϊκός τα πάει καλά φέτος, όπως και εμείς. Όπως και να' χει, ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να είναι περήφανοι οι φίλαθλοί μας στο τέλος».
-την πορεία στην Ευρώπη: «Οι επιτυχίες στην Ευρώπη γίνονται με το πως τα πηγαίνεις στην διοργάνωση, όχι μόνο από
Keywords
Τυχαία Θέματα