Σειρά γυρίστηκε στην Ισλανδία, για να έχουν χιόνι και τελικά αναγκάστηκαν να... αγοράσουν!

18:20 26/12/2014 - Πηγή: AEK365

Η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη δεν δημιουργεί μόνο οικολογικά ζητήματα, αλλά και πρόβλημα στις τηλεοπτικές παραγωγές και συγκεκριμένα σε αυτή του καναλιού Sky Atlantic.

Το κανάλι ετοιμάζει μια νέα σειρά με τίτλο Fortitude, η οποία υποτίθεται ότι διαδραματίζεται μέσα στο κρύο, το χιόνι και την παγωνιά του Αρκτικού κύκλου.

Φυσικά, τα γυρίσματα δε θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικά στην Αρκτική κι έτσι οι παραγωγοί αναζήτησαν μια περιοχή που

θα είχε αρκετό χιόνι μέχρι που κατέληξαν σε ένα απομονωμένο χωριό στα ανατολικά της Ισλανδίας, το Eskifjördur, το οποίο είναι πάντα χιονισμένο. Ή σχεδόν πάντα.

Όταν τα γυρίσματα ήταν έτοιμα να ξεκινήσουν στο χωριό άρχισε να βρέχει με αποτέλεσμα ο καιρός να ζεστάνει και φυσικά να εξαφανιστεί οποιοδήποτε χιόνι!

Ο διευθυντής παραγωγής, Πάτρικ Σπενς ανέφερε: «Επιλέξαμε αυτή την περιοχή βασισμένοι στα στατιστικά που έλεγαν ότι έχει σχεδόν πάντα χιόνι, έστω και λίγο. Όμως δεν είχε. Έτσι, έπρεπε να φέρουμε χιόνι στην Ισλανδία και γίναμε οι μεγαλύτεροι εισαγωγείς ψευτικου χιονιού για το 2014! Φέραμε χιόνι από το Λονδίνο και έπρεπε να το στρώνουμε ξανά και ξανά σε όλη την πόλη και τις βουνοπλαγιές για τα γυρίσματα».

Τα γυρίσματα για τη σειρά των 12 επεισοδίων κράτησαν έξι εβδομάδες. Αυτές οι εβδομάδες ήταν οι πρώτες στην καταγεγραμμένη ιστορία της περιοχής που δεν χιόνισε τέτοια εποχή για τόσο μεγάλο διάστημα! Μάλλον αυτό κάνει τους παραγωγούς της σειράς τους πιο άτυχους της ιστορίας!

Η σειρά θα αρχίσει να προβάλλεται στα τέλη του Ιανουαρίου με πρωταγωνιστές τον Στάνλεϊ Τούτσι, τον Μάικλ Γκαμπόν, τον Κρίστοφερ Έκλεστον και τη Σόφι Γραμπόλ, ενώ θέμα της θα είναι μια υπόθεση δολοφονίας και διαφθοράς.

Πολλοί έχουν συγκρίνει τη σειρά με το θρυλικό Twin Peaks, ενώ οι υπεύθυνοι της σειράς ελπίζουν ότι θα δημιουργήσουν ένα νέο είδος, το «αρκτικό νουάρ» εμπνευσμένοι και από τα διάσημα σκοτεινά σκανδιναβικά αστυνομικά μυθιστορήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα