Σε πρώτο πλάνο ο προπονητής για την ΑΕΚ

10:19 11/4/2014 - Πηγή: AEK365

Ώρα των Σπορ: Πρώτο θέμα ο πάγκος. Το ζήτημα του προπονητή στην επόμενη σεζόν, είναι πλέον προτεραιότητα στην ΑΕΚ...

Αυτό συμπεριλαμβάνει και το ενδεχόμενο παραμονής του Τραϊανού Δέλλα, αλλά είναι πια δεδομένο πως η Ένωση εξετάζει κι άλλες λύσεις.

«Κλειδί» η απόφαση για τον τεχνικό και για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις, που είναι ξεκάθαρο πως θα είναι πολλές, με τα «μπαμ» να μένουν για το τέλος.

Ευρώ το φάσμα των επιλογών. Πολλές οι περιπτώσεις ξένων τεχνικών, από Ελλάδα

και εξωτερικό, που εξετάζονται από την ΑΕΚ.

Με Τσεβά στην αποστολή... Κι ας μην ολοκλήρωσε τη χθεσινή προπόνηση, πάει η ΑΕΚ στο αυριανό ματς με τον Αστέρα Βάρης στο ΟΑΚΑ.

Πρώτο βήμα για τον τίτλο. Η πιο μεγάλη ώρα έφτασε για τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ που υποδέχεται απόψε (20:00) τον ΟΣΦΠ στο κλειστό του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, στον πρώτο τελικό των πλέι οφ.

«Θα τελειώσουν σύντομα και η εκχώρηση και η εκκαθάριση», το λέει μέχρι και ο Οικονομόπουλος.

Δυναμικά στην τελική ευθεία. Επιστροφή σε αγωνιστική δράση για την ομάδα χάντμπολ που αντιμετωπίζει στις 19:45, την Αναγέννηση στο κλειστό του Βύρωνα.

SportDay: Στην ξένη αγορά για προπονητή. Αναλυτικά το ρεπορτάζ:

Σε ενάμιση μήνα πέφτει η αυλαία για την παρουσία της ΑΕΚ στη Γ' Εθνική και εδώ και μήνες έχουν αρχίσει οι κινήσεις για να παρουσιαστεί ισχυρή την επόμενη σεζόν. Οι άνθρωποι της «Ένωσης» έχουν αποφασίσει πως δεν θα προχωρήσουν σε άλλες μεταγραφικές κινήσεις προτού υπάρξει οριστική απόφαση για το θέμα του προπονητή.

Ο Τραϊανός Δέλλας είναι αλήθεια πως έχει χάσει πόντους λόγω των κακών εμφανίσεων της ομάδας, αλλά ακόμη κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μετά βεβαιότητας το ενδεχόμενο να παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας, ενώ είναι δεδομένο πως πρόθεση της διοίκησης είναι να παραμείνει στο σύλλογο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Αυτή τη στιγμή, πάντως, το πιθανότερο είναι να προσληφθεί κάποιος άλλος για τη θέση του προπονητή και όλα δείχνουν πως θα είναι ξένος. Έχουν εξεταστεί ονόματα τεχνικών με εμπειρία από την Ελλάδα, όπως ο Φερνάντο Σάντος ή ο Ρικάρντο Σα Πίντο, αλλά και άλλων προπονητών με καλό βιογραφικό που δεν έχουν περάσει από τα μέρη μας. H AEK κοιτάει διάφορες περιπτώσεις.

Από το νέο προπονητή θα εξαρτηθούν και οι μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ. Αυτός θα επικυρώσει τις συμφωνίες που έχουν ήδη γίνει (όσες δεν έχουν συνοδευτεί από υπογραφές) και θα κληθεί να αποφασίσει για όσες χρειάζεται ακόμη να πραγματοποιηθούν για την ενίσχυση της «Ένωσης». Με βάση τους υπολογισμούς που γίνονται, στις ήδη δέκα προσθήκες που έχουν γίνει θα προστεθούν άλλες 7-8, ενώ οι 2-3 εξ αυτών θα αφορούν παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά.

Goal: Ζητείται έμπνευση. Αν και στην Ένωση δεν εγκαταλείπουν το «στοίχημα» Δέλλα, αναζητούν ξένο τεχνικό με προοπτική. Οι σκέψεις για δίδυμο.

Η προπονητολογία καλά κρατεί στην ΑΕΚ. Η απογοητευτική εικόνα της ομάδας κατά τη διάρκεια της σεζόν, η αδυναμία στη βελτίωση νεαρών ποδοσφαιριστών και η απώλεια βασικών στόχων έφερε αμφισβήτηση για τον Δέλλα. Κυρίως, για την πείρα και τη δυνατότητα να κουμαντάρει άμεσα ως προπονητής ένα τόσο μεγάλο καράβι όπως η Ενωση. Η κουβέντα ξεκίνησε, ήδη πολλά ονόματα έχουν παρελάσει ως επίδοξοι τεχνικοί της ΑΕΚ, αλλά πολλοί λησμονούν (ή δεν γνωρίζουν) κάτι πολύ σημαντικό.

Για την ΑΕΚ αποτελεί προτεραιότητα η παρουσία στον πάγκο ενός τεχνικού που θα εμπνέει. Που θα έχει την προσωπικότητα για να δώσει όραμα, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς. Αλλωστε, η παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη στην ΑΕΚ συνδυάστηκε πάντα με μεγάλες προσωπικότητες και προπονητές που ήταν (ή που ήλπιζαν πως θα μπορούσαν να γίνουν) μακράς πνοής. Ο Μπάγεβιτς, που έκανε τη διαφορά στις αρχές της δεκαετίας του '90, ο Μπλαχίν το '98 και έπειτα το στοίχημα με τον Τουμπάκοβιτς. Γι' αυτόν τον λόγο, το "στοίχημα" με τον Δέλλα παραμένει ακόμα ανοιχτό. Γιατί ο «Κολοσσός», με όλα τα μειονεκτήματα που διαπιστώθηκαν στην πορεία, αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για ολόκληρη την ΑΕΚ. Να βγάλει έναν προπονητή δικό της, που θα μπορεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για τον σύλλογο και θα μπορεί να προκαλεί σεβασμό σε φίλους και αντιπάλους. Ο Δέλλας δεν έχει κριθεί ακόμα σε απόλυτο βαθμό και είναι γεγονός πως προσμετράται σημαντικά το ντεζαβαντάζ του προχειροεπιλεγμένου ρόστερ.

Ετσι, ο Δέλλας διατηρεί ακόμα σημαντικό προβάδισμα για να παραμείνει στον πάγκο της ΑΕΚ. Και αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει μόνο εάν προκύψουν οι προϋποθέσεις για κάποιο δυνατό όνομα από το εξωτερικό. Κάποιον προπονητή που θα είναι αδιαμφισβήτητης αξίας και θα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αλλωστε, ένα "στοίχημα" δεν μπορεί να καλυφθεί με ένα νέο "στοίχημα", αλλά θα πρέπει να υπάρξει σίγουρη επιλογή.

Η ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΔΥΜΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΟΝΤΟΥΣ

Εσχάτως στην ΑΕΚ κερδίζει έδαφος η προοπτική της δημιουργίας τεχνικού διδύμου στον πάγκο της ομάδας. Να υπάρξει δηλαδή συμφωνία με έναν προπονητή μεγάλης εμβέλειας και σημαντικών παραστάσεων από το εξωτερικό, στο πλευρό του οποίου θα μπορεί να σταθεί ως άμεσος συνεργάτης ο Τραϊανός Δέλλας ώστε να αποκτήσει σημαντικές εμπειρίες. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα "καιγόταν" ο Δέλλας και παράλληλα θα είχε τη δυνατότητα να δουλέψει και να εμπλουτίσει τις εμπειρίες του δίπλα σε έναν σπουδαίο προπονητή. Υπάρχουν ήδη προτάσεις στην ΑΕΚ και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «Goal», μια εξ αυτών αφορά πολύ σπουδαίο όνομα με καριέρα στο Καμπιονάτο. Στην Ενωση ζυγίζουν όλα τα δεδομένα, αλλά η σκέψη του διδύμου κεντρίζει το ενδιαφέρον για το μέλλον και την ιδανική λύση που ζητείται για τον πάγκο της ομάδας.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Με δεδομένο πως στην ΑΕΚ ισχύει το ρητό "όλοι κρίνονται", είναι εύλογο πως οι "κιτρινόμαυροι" ψάχνουν για λύσεις. Στο εξωτερικό, καθώς εντός συνόρων δεν είναι ικανοποιημένοι από τις λύσεις που υπάρχουν. Κατά πληροφορίες υπάρχει μια επιλογή που έχει κινήσει το ενδιαφέρον του Μελισσανίδη και έχουν υπάρξει κάποιες διερευνητικές επαφές για να φανεί εάν και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξει συμφωνία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν πρόκειται για προπονητή που έχει στο παρελθόν σχέση με την ΑΕΚ ούτε καν με τον ελληνικό χώρο.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΑ ΠΙΝΤΟ

Εσχάτως στην ΑΕΚ πήρε μεγάλες διαστάσεις η περίπτωση του Ρικάρντο Σα Πίντο. Εφτανε η παρουσία του νυν τεχνικού του ΟΦΗ στο δευτεριάτικο ματς της Ενωσης με τον ΠΑΟ Κρουσσώνα για να προκληθεί έντονη φημολογία. Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν πως στην ΑΕΚ υπάρχει μεν εκτίμηση για την παρουσία του Πορτογάλου στην Κρήτη, αλλά αυτό απέχει παρασάγγες από κάθε σκέψη να είναι ο επόμενος προπονητής της ομάδας.

ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Στην ΑΕΚ ψάχνουν έντονα τις επιλογές εκτός συνόρων, γιατί εντός των τειχών δεν υπάρχει και μεγάλος ενθουσιασμός για τις επιλογές που υπάρχουν. Ο Τσιώλης αυτοδιαψεύστηκε για το περίφημο ραντεβού και φαίνεται πως υπάρχει αρνητικό κλίμα παρά τις δεδομένες ικανότητες, ο Χριστόπουλος είναι προπονητής με μικρή πείρα. Και στην ΑΕΚ, αν χωρίσουν με τον Δέλλα, θα ψάξουν κάποιον προπονητή με σημαντικές παραστάσεις (αφού δεν μπορεί να έχει γνώση της κατηγορίας).

Live Sport: Προτάσεις για κόουτς! Ψάξιμο για τεχνικό σε Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία και Ολλανδία. Ψηφίστηκε ο νόμος για την επιχορήγηση του γηπέδου από την Περιφέρεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα