Σε λίγη ώρα κλείνουν οι κάλπες

18:47 6/5/2012 - Πηγή: AEK365

Μισή μόνο ώρα έμεινε για να ψηφίσουν οι πολίτες, καθώς στις 19.00 ακριβώς κλείνουν οι κάλπες. Λίγα λεπτά αργότερα θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα πρώτα exit poll πανελλαδικής εμβέλειας.

Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη ομαλά, χωρίς σημαντικά προβλήματα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ψήφισε στα Ιωάννινα, ο Λουκάς Παπαδήμος

στην Κυψέλη, ο Αντώνης Σαμαράς στην Πύλο, ο Γιώργος Παπανδρέου στο Καλέντζι Αχαΐας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Θεσσαλονίκη, ο Κώστας Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη, η Αλέκα Παπαρήγα στην Πετρούπολη, ο Αλέξης Τσίπρας στην Κυψέλη, ο Φώτης Κουβέλης στο Περιστέρι, η Λούκα Κατσέλη στους Αγίους Αναργύρους, ο Πάνος Καμμένος στη Σαμοθράκη, ο Στέφανος Μάνος και η Ιωάννα Κοντούλη στου Ζωγράφου.

Kαθοριστικοί παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να είναι το ποσοστό της αποχής, η εκλογική συμπεριφορά των νέων ψηφοφόρων και των συνταξιούχων, καθώς και το αποτέλεσμα στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες.

Το αποτέλεσμα της κάλπης επηρεάζεται από τη «συμπεριφορά» των νέων ψηφοφόρων (359.959 θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις 6 Μαΐου), αλλά και κυρίως από τη «συμπεριφορά» των γυναικών (5.079.425 σε σύνολο 9.850.802 εκλογέων) και των συνταξιούχων που, μαζί, αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα