Σε γιγαντοοθόνη στο δικαστήριο η λίστα Λαγκάρντ

20:04 10/3/2015 - Πηγή: AEK365


Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας στη δίκη Παπακωνσταντίνου προβλήθηκε σε μία γιγαντοοθόνη στην μια πλευρά της δικαστικής αίθουσας το δεύτερο CD που στάλθηκε από τη Γαλλία και περιέχει τη λίστα Λαγκάρντ.

Με την βοήθεια του πραγματογνώμονα της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας Απόστολου Δελτσίδη άνοιξε ο φάκελος GR, ο οποίος περιέχει 2.062 αρχεία. Από την εισαγγελέα της έδρας ζητήθηκε να ανοιχθούν τα αρχεία που φέρεται ότι άνοιξε ο κ. Παπακωνσταντίνου την 30η Σεπτεμβρίου

2010, όταν πήρε στα χέρια του το αρχικό CD το οποίο και χάθηκε κατά τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου.

Μεταξύ των αρχείων που άνοιξαν περιλαμβάνονται και τα ονόματα Αμαλία Βαρδινογιάννη, Παπακωνσταντής Αριστείδης, Στη λίστα υπάρχουν 13 αρχεία με το επώνυμο Παπανδρέου, χωρίς φυσικά να έχουν σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου κάτι που καταρρίπτει και τα σενάρια για συμμετοχή της Μαργαρίτας Παπανδρέου στη λίστα.

Οι δικαστές προσπάθησαν να δουν τον τρόπο στοχευμένης αναζήτησης που πιθανά να έκανε ο κ. Παπακωνσταντίνου για να εντοπίσει τα τρία συγγενικά του πρόσωπα τα οποία φέρεται ότι διέγραψε από την επίμαχη λίστα, αλλά και να δουν και τον τρόπο λειτουργίας, ανοίγματος και αναζήτησης ενός αρχείου ηλεκτρονικού υπολογιστή, CD, κ.λπ.

Ζητήθηκε από τον κ. Δελτσίδη να γίνει αναζήτηση στη λίστα με την ένδειξη «Παπακων» και βρέθηκαν δύο αρχεία τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τον κατηγορούμενο κ. Παπακωνσταντίνου.
Ακόμη, ζητήθηκε να γίνει αναζήτηση με το όνομα «Παπακωνσταντίνου» και βρέθηκαν δύο αρχεία με το επώνυμο αυτό τα οποία αφορούν συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Επίσης, μετά από αίτημα της εισαγγελέως της έδρας ανοίχθηκε ένα ακόμη αρχείο το οποίο ανταποκρινόταν στο όνομα Νικόλαος Παπαχρονόπουλος και ανέγραφε το ποσό των 13.339.581 δολαρίων.

Στην συνέχεια ο κ. Δελτσίδης άνοιξε και προέβαλε στην γιγαντοοθόνη το επίμαχο στικάκι που φέρεται ότι έχει γίνει η μεταγραφή από το CD και υπήρχαν 2.059, αρχεία, δηλαδή δεν υπήρχαν τα τρία συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου στην συνέχεια ξεκίνησε την ανάγνωση των εγγράφων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η εισαγγελέας της έδρας επανήλθε στο αίτημά της, το οποίο έχει ήδη απορριφθεί, να κληθεί να καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος.

Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να αποφανθεί επί της πρότασης της εισαγγελικής λειτουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα