Σε ένα τετράμηνο οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

09:36 28/12/2011 - Πηγή: AEK365

Μετά από έντεκα ώρες συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου, Πάνος Μπεγλίτης ανακοίνωσε την σύγκλιση νέου Πολιτικού Συμβουλίου για τις 4 Ιανουαρίου με τον Γιώργο Παπανδρέου να εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά του ως προς την διαδοχή του στην αρχηγία του κόματος. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Πάνο Μπεγλίτη, το δίλημμα

που τέθηκε ήταν ή προχωράνε οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου μέχρι τις 15/01 ή δίνεται παράταση τεσσάρων μηνών μέχρι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για την δανειακή σύμβαση και το PSI. Ο Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ της τετράμηνης παράτασης με στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου να τονίζουν την προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να κερδίσει χρόνο.

Την ίδια στιγμή, η πρόταση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, για ανάδειξη νέου προέδρου μέχρι τις 15 Ιανουαρίου προκειμένου να μην συμπέσει με τις διαπραγματεύσεις για την οικονομία απορρίφθηκε ως μη ρεαλιστικό σενάριο όπως είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος. Παράλληλα ο Μπεγλίτης υπογράμμισε πως είναι θέμα εισήγησης του Παπανδρέου αν θα γίνουν εκλογές για νέο αρχηγό ενώ μέσα σε αυτό το τετράμηνο θα συγκληθούν το Πολιτικό Συμβούλιο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα, το Εθνικό Συμβούλιο ενώ θα διεξαχθεί και το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα