Σε 5 δόσεις το ειδικό τέλος το 2012

12:46 19/12/2011 - Πηγή: AEK365

Για ακόμα έναν χρόνο θα συνεχιστεί η καταβολή του ειδικού τέλους, η οποία θα γίνει σε πέντε δόσεις από τον Απρίλιο του 2012 ώς τον Ιανουάριο του 2013. Όσοι θέλουν να υποβάλουν αίτημα εξαίρεσης θα πρέπει να αναζητήσουν τον προϊστάμενο της Εφορίας τους, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Ο έφορος θα αποφασίζει αν θα αναστέλλεται η διακοπή του ρεύματος για τα νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν το τέλος ή αν θα

πληρώσουν μικρότερα ποσά από αυτά που τους αναλογούν. Τα λάθη που έχουν γινει ως τώρα θα μπορούν να συμψηφισμών έως τα τέλη Μαρτίου, ενώ διευρύνεται ο αριθμός των ευπαθών ομάδων που καταβάλλουν μειωμένο τέλος.

Μειωμένο τέλος (0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό) δικαιούνται άτομα που παρουσιάζουν αναπηρία από 80% και πάνω και προκειμένου για άτομα που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, νοητική αναπηρία, αυτισμό ή σύνδρομο Down από 67% και πάνω.

Το ειδικό τέλος ακινήτων καθίσταται ληξιπρόθεσμο για την Εφορία (άρα μπορεί να ενεργοποιηθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης) τέσσερις μήνες μετά τη λήξη προθεσμίας πληρωμής.

Για τα ακίνητα τα οποία δεν έχουν οικιακή χρήση και με εμβαδόν δομημένης ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας άνω των 1.000 τ.μ το ειδικό τέλος ακινήτων μειώνεται κατά 30% για το τμήμα άνω των 1.000 τ.μ και κατά 60% για το τμήμα άνω των 2.000 τετραγωνικών μέτρων.

Εξαιρούνται από το τέλος οι κοινόχρηστοι χώροι κύριων τουριστικών καταλυμάτων (ξενοδοχείων και κάμπινγκ) που αφορούν χώρους προσέλευσης, υποδοχής και υγιεινής, οι οποίοι προσδιορίζονται σε ποσοστό 35% της συνολικής επιφάνειας της ξενοδοχειακής επιχείρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα