Σαρωτικές αλλαγές στο στρατό και αντιδράσεις

21:20 1/11/2011 - Πηγή: AEK365

Το ΚΥΣΕΑ, σε μια σπάνια απόφασή του, αποφάσισε να αποστρατεύσει και τους τέσσερις αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων. Η απόφαση για την αποστρατεία των τεσσάρων αρχηγών έγινε μισή ώρα πριν ο πρωθυπουργός συγκαλέσει σε πλήρη σύνθεση το Υπουργικό Συμβούλιο.

Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ τοποθετήθηκε ο αντιστράτηγος κ. Μιχ.Κωσταράκος, διοικητής έως τώρα του 3ου Σώματος Στρατού.

Νέος αρχηγός ΓΕΣ τοποθετήθηκε

ο αρχιστράτηγος κ. Κων.Ζαζιάς, διοικητής του 4ου Σώματος Στρατού Αρχηγός ΓΕΑ τοποθετήθηκε ο αντιπτέραρχος (Ι) κ. Αντ. Τσαντιράκης, έως τώρα αρχηγός τακτικής αεροπορίας.

Νέος αρχηγός ΓΕΝ τοποθετήθηκε ο υποναύαρχος κ. Κοσμάς Χρηστίδης, έως τώρα αρχιεπιστολέας της Διοίκησης Διοικητικής Μερίμνης (ΔΔΜΝ) του Πολεμικού Ναυτικού.

Το ΚΥΣΕΑ αποστράτευσε τους: αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο (Ι) Ι. Γιάνγκο, αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο κ. Φραγ. Φράγκο, αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο (Ι) κ. Βασ. Κλόκοζα και τον αρχηγό του ΓΕΝ ναύαρχο κ. Δ. Ελευσινιώτη, οι οποίοι κρίθηκαν ότι τερμάτισαν ευδοκίμως τη σταδιοδρομία τους.

Για αντιδημοκρατική ενέργεια, που στρέφεται εναντίον του εθνικού συμφέροντος έκανε λόγο ο υπεύθυνος του τομέα Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, βουλευτής Δράμας, Μαργαρίτης Τζίμας και κατήγγειλε ότι «την ώρα που καταρρέει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προχωρά σε κρίσεις με αλλαγή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και μάλιστα εντός της ημέρας». Ο τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα αναγνωρίσει τις αποφάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα