Σάντος: Θα είναι αποτυχία αν δεν πάμε στο Μουντιάλ

14:39 8/10/2012 - Πηγή: AEK365

Σε περίπτωση που η Εθνική Ελλάδας δεν καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε δυο χρόνια στην Βραζιλία τότε το γεγονός αυτό θα συνιστά αποτυχία κατά τον Φερνάντο Σάντος παρόλο που, όπως είπε, σε έναν όμιλο προκριματικής φάσης δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις. Παράλληλα επεσήμανε πως σε περίπτωση που η ελληνική ομάδα κερδίσει Βοσνία και Σλοβακία δεν θα έχει εξασφαλισμένη την πρώτη θέση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "ΕΘΝΟΣΠΟΡ"
- Εκτιμάτε ότι το αποτέλεσμα με τη Βοσνία θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο;
"Το παιχνίδι είναι σημαντικό, αλλά όχι καθοριστικής σημασίας διότι απομένουν πολλά ματς. Αποδεδειγμένα οι προκρίσεις κρίνονται κυρίως στις αναμετρήσεις με τις θεωρητικά πιο αδύναμες ομάδες. Στους αγώνες με Βοσνία και Σλοβακία, συνδιεκδικήτριες μας για την πρόκριση, πρέπει να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Θα πούμε στους παίχτες ότι έχουμε απέναντί μας τους δύο βασικούς αντιπάλους μας για την πρόκριση, αλλά τίποτα παραπάνω. Επίσης, γνωρίζουμε πως σε περίπτωση δύο νικών θα βρεθούμε κοντά στην υλοποίηση του στόχου μας".
- Δηλαδή, με έξι βαθμούς η πρωτιά θεωρείται εξασφαλισμένη;
"Οχι, δεν θα "κλειδώσουμε" την πρώτη θέση που οδηγεί απευθείας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά μπορούμε να πούμε πως θα έχουμε εξασφαλίσει τη 2η θέση".
- Θα είναι αποτυχία για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αν αποκλειστεί από έναν όμιλο, κατά γενική ομολογία, βατό;
"Ναι, για μένα θα είναι αποτυχία, ασχέτως αν σε μία προκριματική φάση υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες και δεν είναι εύκολο να γίνουν προβλέψεις".
- Η διοργανώτρια Βραζιλία είναι γνωστός σας προορισμός. Την επισκέπτεστε συχνά διότι εκεί ζει ο γιος σας...
"Είναι μια εξαιρετική χώρα. Ζεις την κάθε στιγμή, όπως ακριβώς και στην Ελλάδα. Γι' αυτό επαναλαμβάνω πως η Ελλάδα είναι η Βραζιλία της Ευρώπης. Είναι χώρα για διακοπές, αλλά εμείς θα πάμε εκεί για δουλειά".
- Προτίθεστε να προχωρήσετε σε αλλαγές, ενώ υπάρχει σκέψη να εγκαταλείψετε έστω και προσωρινά το «4-4-2» και να επαναφέρετε το «4-3-3»;
"Εχουμε "διαβάσει" πολύ καλά τους δύο αντιπάλους μας. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Η Βοσνία και η Σλοβακία έχουν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού και ανάλογη θα είναι και η στρατηγική μας".
- Ποια ήταν η κορυφαία στιγμή σας στην Εθνική ομάδα;
"Κάθε φορά που η ομάδα παίζει το ποδόσφαιρο που θέλω να βλέπω. Και αυτό έχει συμβεί στο β' ημίχρονο με την Κροατία, στην αναμέτρηση με το Ισραήλ, στον αγώνα με την Πολωνία και, βέβαια, στο ματς με τη Ρωσία".
- Και τι είναι αυτό που σας ενοχλεί από την Εθνική ομάδα;
"Είναι κάποια "νεκρά" διαστήματα που παρουσιάζουμε στον αγωνιστικό χώρο. Οπως και όταν δεν βγαίνουν απλά πράγματα που ζητώ από τους ποδοσφαιριστές".
- Την Τετάρτη έχετε γενέθλια. Τι δώρο περιμένετε από τους ποδοσφαιριστές;
"Θα σας πω ότι η γυναίκα μου έχει γενέθλια στις 9 Οκτωβρίου, εγώ
Keywords
Τυχαία Θέματα