Σάντος: Στόχος τα προημιτελικά

12:36 17/12/2011 - Πηγή: AEK365

Η πρόκριση στα προημιτελικά του EURO 2012 αποτελεί τον υπ' αριθμόν ένα στόχο της Εθνικής Ελλάδος σύμφωνα με τον Φερνάντο Σάντος με τον Πορτογάλο τεχνικό να υποστηρίζει πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει τις δυνατότητες να παίξει και να κερδίσει τα παιχνίδια. Ο Σάντος αναφέρθηκε και στις απαξιωτικές αναφορές των ξένων ΜΜΕ για την Ελλάδα ξεκαθαρίζοντας πως

η αντίληψη τους ορισμένες φορές είναι λανθασμένη.

Ακολουθούν αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδος στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"
Όταν η Εθνική ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στο Euro, με ποια θέση θα είστε ευχαριστημένος; Μπορεί να περάσει στα προημιτελικά;
"Αν δεν περάσουμε στην επόμενη φάση, στους οκτώ της διοργάνωσης, δεν θα είμαι ευχαριστημένος. Άρα ο υπ' αριθμόν ένας στόχος είναι να περάσουμε από τον όμιλο. Μπορεί η ομάδα να παίξει καλά, μπορεί να κερδίσει παιχνίδια, να έχει καλε΄ς εμφανίσεις, αν όμως δεν προκριθούμε, δεν θα είμαι ικανοποιημένος. Από την στιγμή, πάντως, που θα περάσεις στην επόμενη φάση, όλα μπορούν να γίνουν, έστω και αν έχεις να αντιμετωπίσεις μια εκ των ομάδων Γερμανία, Ολλανδία ή Πορτογαλία. Σε ένα παιχνίδι τα πάντα μπορούν να συμβούν".
Στη διάρκεια της προετοιμασίας στην Αυστρία, ποια είναι τα αγωνιστικά στοιχεία θέλετε να δώσετε στην Εθνική;
"Αυτό που θέλω είναι να μάθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το τι πρέπει να κάνουμε μέσα στο παιχνίδι. Το σημαντικό για εμένα είναι να μάθουν οι παίκτες πώς θα πρέπει να επιτίθενται, πώς θα πρέπει να αντιδρούν όταν θα χάνουν την μπάλα, πώς θα κάνουμε την μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Αυτό που θέλω είναι όταν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις μας στο EURO, ο κάθε ποδοσφαιριστής να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο. Θα προπονηθούμε επίσης πάρα πολύ καλά στα στημένα. Τόσο στα επιθετικά όσο και στα αμυντικά γιατί τα θεωρώ πολύ σημαντικά. Θα ήθελα μετά την δεκαπενθήμερη προετοιμασία στην Αυστρία οι παίκτες να γνωρίζουν με κλειστά μάτια τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο".
Πώς κρίνετε τις απαξιωτικές αναφορές των ξένων ΜΜΕ εις βάρος της χώρας αλλά και του ελληνικού λαού;
"Είναι λανθασμένη η άποψη για τους Έλληνες στο εξωτερικό. Πολλε΄ς φορές ενώ βρίσκομαι στην Πορτογαλία, στην Ελλάδα γίνονται συγκεντρώσεις, βλέπω αναφορές όπως Πόλεμος στην Αθήνα και άλλα παρόμοια. Όταν ρωτούν την γνώμη μου τονίζω ότι αυτοί οι τίτλοι δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει πόλεμος. Υπάρχει ένας λαός που διαμαρτύρεται. Κάποιες φορές γίνονται και επεισόδια. Αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Θεωρώ, λοιπόν, ότι η όλη εικόνα είναι λανθασμένη. Δεν είναι μόνο το Σύνταγμα και όσα γίνονται εκεί η Ελλάδα. Βλέπω να γίνονται επεισόδια σε πολλές χώρες, στην Γερμανία, στην Αγγλία, την Γαλλία, αλλά δεν παίρνουν αυτή την έκταση. Ούτε υπάρχει τέτοια διαστρέβλωση. Ένα άλλο παράδειγμα: Ο Έλληνας πηγαίνει στα μπουζούκια. Τώρα το έμαθαν; Αυτό δεν γινόταν και πριν 10-20 χρόνια; Το ίδιο θα γίνεται και έπειτα από 10 χρόνια".

Keywords
Τυχαία Θέματα