Ρογκ: Άμεσες δράσεις για τα στημένα

11:21 27/12/2011 - Πηγή: AEK365

Την ανάγκη να ληφθούν άμεσες δράσεις από όλες τις πλευρές για την πάταξη του φαινομένου των στημένων αγώνων τόνισε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, καλώντας τις κυβερνήσεις των χωρών να πάρουν το συντομότερο δυνατόν μέτρα προτού το φαινόμενο λάβει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο Ζακ Ρογκ στην εφημερίδα "GOAL NEWS"
Θα θέλατε να κάνετε ένα σχόλιο για το παράνομο στοίχημα και τα «στημένα» παιχνίδια και πώς θα τα αντιμετωπίσετε;
"Έχω πει και άλλες φορές πως θα πρέπει

να δράσουμε άμεσα και αυτό μπορεί να γίνει σε δυο επίπεδα. Είμαστε σε επαφή με τις παγκόσμιες ομοσπονδίες, ειδικά την FIFA και την UEFA και θα πρέπει να μιλήσουμε και με τις εταιρείες στοιχήματος για να αποφασίσουμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα της χειραγώγησης αγώνων λόγω του παράνομου στοιχήματος. Αυτό όμως είναι ένα θέμα το οποίο άπτεται των κυβερνήσεων των χωρών, οι οποίες θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν αποφασιστικά και να πάρουν μέτρα. Θα πρέπει να πω πως έχουν αρχίσει να γίνονται βήματα προς αυτή την κατεύθυνση αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε και άλλα πράγματα".
Κρίνετε ανησυχητικές τις διαστάσεις που έχουν πάρει το παράνομο στοίχημα και τα «στημένα» παιχνίδια;
"Απολύτως ανησυχητικές, απειλεί τον αθλητισμό και για αυτό σας είπα πως θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες δράσεις και να το αντιμετωπίσουμε επίσης άμεσα και προτού το φαινόμενο λάβει ακόμη πιο ανησυχητικές διαστάσεις".

Keywords
Τυχαία Θέματα