Ρατσιστική επίθεση στον Γιάγια Τουρέ

12:20 24/10/2013 - Πηγή: AEK365

Τις ημέρες που η UEFA ήθελε να στείλει, με αφορμή τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, μήνυμα κατά του ρατσισμού ο Γιάγια Τουρέ δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από οπαδούς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την Μάντσεστερ Σίτι να ενημερώνει πως ήδη έχει προχωρήσει σε επίσημη διαμαρτυρία προς την UEFA.
Ο διαιτητής στην αναφορά του έγραψε όσα του είπε ο Ιβοριανός μέσος με τον Γιάγια Τουρέ

να δηλώνει: "Δεν είμαι μόνο απογοητευμένος, είμαι οργισμένος. Πραγματικά απογοητεύτηκα πάρα πολύ με αυτό που έκαναν σήμερα οι οπαδοί και νομίζω ότι η UEFA πρέπει να αναλάβει δράση, επειδή οι παίκτες με διαφορετικό χρώμα δέρματος θα βρίσκονται πάντα στην ίδια θέση. Για μένα, ως αρχηγός, φορούσα ένα περιβραχιόνιο που έλεγε "όχι στον ρατσισμό" και απογοητεύτηκα πλήρως. Θέλω να δω την UEFA να αναλαμβάνει δράση.
Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο δυνατοί, αλλιώς θα συνεχίσουν έτσι. Ίσως θα μπορούσαν να τιμωρήσουν την έδρα τους, δεν ξέρω, ίσως για 1-2 μήνες ή για 1-2 χρόνια. Ο σύλλογος λέει ότι πρέπει να εκπαιδεύσουν τους οπαδούς, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό αρκεί. Έχει παραγίνει η κατάσταση. Πρέπει να το σταματήσουμε τώρα. Είναι βλάκες αυτοί οι άνθρωποι. Δεν ξέρω γιατί αλλά πάντα συμβαίνει στο ποδόσφαιρο".
Η UEFA έχει δείξει πως είναι αποφασισμένη να κρατήσει σκληρή στάση στο θέμα των ρατσιστικών επιθέσεων και βάσει κανονισμών ο διαιτητής στο ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μάντσεστερ Σίτι, ο Οβίντιου Χάτεγκαν, θα έπρεπε μόλις ακούστηκαν τα πρώτα συνθήματα να διακόψει το παιχνίδι και να ζητήσει να προβληθούν στο κοινό σχετικά μηνύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα