Ραχόι:Αποτυχία της Ευρώπης η έξοδος της Ελλάδας

17:57 28/8/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι συναντήθηκε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Χερμάν βαν Ρομπάι με τον πρώτο να τονίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας ή άλλης χώρα από το ευρώ «θα ήταν συλλογική αποτυχία της Ευρώπης». Ο Ρομπάι συμφώνησε ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι «αδιαμφισβήτητα» εντός ευρώ.

Και οι δύο αξιωματούχοι αρνήθηκαν πως γίνονται συνομιλίες για

(πλήρη) ισπανική διάσωση, με τον Ρομπάι να σημειώνει πως κάτι τέτοιο θα ήταν μόνο απόφαση της Μαδρίτης.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός κάλεσε την ΕΕ σε ταχύτερα βήματα περαιτέρω οικονομικής ενοποίησης, με πρώτο και πιο σημαντικό την άμεση προώθηση της τραπεζικής ένωσης.

Επείγουσα χαρακτήρισε την τραπεζική ένωση και ο πρόεδρος της ΕΕ, λέγοντας πως οι απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα παρουσιαστούν το Σεπτέμβριο με στόχο η ένωση να έχει πάρει σάρκα και οστά το Δεκέμβριο.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι προς το συμφέρον των Ισπανών» περιορίστηκε να απαντήσει ο Μαριάνο Ραχόι σε ερώτηση για το εάν η Μαδρίτη πρόκειται να ζητήσει πλήρη διάσωση από την ΕΕ. Τέτοια απόφαση θα ήταν αρμοδιότητα της ισπανικής κυβέρνησης, ανέφερε από την πλευρά του ο Ρομπάι, επισημαίνοντας πως η Ισπανία έχει προχωρήσει σε βαθιές και δύσκολες μεταρρυθμίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα