Προβάδισμα για Βαλένθια

21:45 1/5/2014 - Πηγή: AEK365

ι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους την ερχόμενη Τετάρτη στο Καζάν με φόντο το τρόπαιο του EuroCup και βέβαια τη συμμετοχή στην επόμενη Ευρωλίγκα!

Η Ούνικς παρατάχθηκε δίχως τον Κώστα Καϊμακόγλου. Ο «Κάι» παρότι βρέθηκε στην ισπανική πόλη δεν ήταν έτοιμος καθώς ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο πόδι και παρακολούθησε το παιχνίδι με πολιτικά από τον πάγκο.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν εντυπωσιακά το παιχνίδι, εγκλωβίζοντας την Ούνικς στον

γρήγορο ρυθμό τους και αναζητώντας το ανοικτό γήπεδο. Παράλληλα ο Ντόελμαν ήταν εξαιρετικά εύστοχος από μέση και μακρινή απόσταση σε αντίθεση με τους σουτέρ των Ρώσων που άργησαν να «μπουν» στο παιχνίδι.

Η Βαλένθια ανέβασε από το ξεκίνημα τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα απέναντι σε μία ομάδα που είχε να αντιπαρατάξει μόνο τον... Χαραγκόντι, καθώς ήταν ο μοναδικός που έβρισκε το δρόμο προς το καλάθι. Η διαφορά παγιώθηκε πάνω από τους 15 πόντους και στο τέλος του ημιχρόνου ξεπέρασε και τους 20.

Ανατροπή και όλα ανοικτά για «ελληνική» κούπα!
Με τον Γκούντελοκ εγκλωβισμένο στην καλή άμυνα, τον Έιντσον άστοχο αλλά και τη μπάλα να μην μπορεί να περάσει στους ψηλούς, οι παίκτες του Περάσοβιτς συνέχισαν σε αυτό τον ρυθμό και κάνοντας μια εκπληκτική τρίτη περίοδο έφτασαν να προηγούνται στο 27' με 70-37!

Η Ούνικς προσπαθούσε να βρει τα πατήματά της, ο Περάσοβιτς έβαζε... γκάζια στους παίκτες του και η Βαλένθια συντηρούσε αυτή τη διαφορά δείχνοντας πως θα φτάσει στην... κούπα από το βράδυ της Πέμπτης.

Μετά από το 34' όμως η εικόνα άλλαξε. Οι παίκτες του Τρινκιέρι ανέβασαν την άμυνά τους απέναντι στους κουρασμένους από τον ρυθμό του υπόλοιπου αγώνα Ισπανούς, βγήκαν εύκολα καλάθια και η διαφορά άρχισε να ροκανίζεται. Τρέχοντας συνολικά επιμέρους σκορ 23-6 (!) στην τέταρτη περίοδο η Ούνικς μείωσε σε 80-67 (και θα μπορούσε περισσότερο αν δινόταν το φάουλ στην τελευταία φάση) και έμεινε ζωντανή στη μάχη της κούπας.

Βέβαια όσο και αν το -13 δε δείχνει τεράστια διαφορά, ο Τρινκιέρι θα πρέπει να διορθώσει πολλά εν όψει του δεύτερου αγώνα κόντρα σε μία ομάδα που παίζει στον ίδιο ρυθμό και μακριά από το γήπεδό της.

Τα δεκάλεπτα: 27-12, 49-27, 74-44, 80-67

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Περάσοβιτς): Ρίμπας 14 (2), Ντόελμαν 28 (2), Φαν Ρόσομ 2, Σάτο 2, Λίστσουκ 4, Λούτσιτς, Ντούμπλιεβιτς 12, Μαρτίνεθ 7 (2), Λαφαγιέτ 8 (1), Αγκουιλάρ 3 (1).

ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ (Τρινκιέρι): Μακ Κι, Ζήσης 3 (3/4β., 0/2δ., 0/3τρ., 2ριμπ., 4ασ., 1κλ. σε 34'59''), Χαραγκόντι 14 (1), Σεργέεφ 5 (1), Βερεμεένκο 17, Βουγιούκας 5 (3/6β., 1/3δ., 1ριμπ., σε 11'10''), Σοκόλοφ, Αντίποφ, Γκούντελοκ 9 (1), Έιντσον 10 (2), Κουρμπάνοφ 4.

Keywords
Τυχαία Θέματα