Προβάδισμα για τη «Μεγάλη Κυρία»

23:41 24/2/2015 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE-ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: 2-1
Γήπεδο: Γιουβέντους Στάντιουμ

Ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε η Γιουβέντους που επικράτησε με 21 της Ντόρτμουντ στο Τορίνο.

Με τα καλημέρα, η Ντόρτμουντ απείλησε τη Γιουβέντους, καθώς στο 1ο μόλις λεπτό, ο Ιμόμπιλε έκανε το σουτ από καλή θέση, με την μπάλα να περνά μόλις άουτ. Και στο 14ο λεπτό κόντρα στη ροή του αγώνα, η Γιουβέντους πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Μοράτα έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Βαϊντενφέλερ απομάκρυνε ασταθώς και ο Τέβες από κοντά έγραψε το 1-0. Ωστόσο η ψαρά

των Ιταλών κράτησε μόλις 5 λεπτά, καθώς στο 19' οι Βεστφαλοί έκαναν το 1-1. Ο Κιελίνι έκανε απίστευτο λάθος και ο Ρόις νίκησε σε τετ α τετ τον Μπουφόν. Στο 21ο λεπτό η κεφαλιά του Μοράτα πέρασε λίγο άουτ, όπως κι εκείνη του Μπονούτσι στο 27', ενώ στο 34' ο Μπουφόν μπλόκαρε σε δύο χρόνου το σουτ του Σαχίν. Στο 37ο λεπτό η «Μεγάλη Κυρία» έχασε με αναγκαστική αλλαγή τον Πίρλο, αλλά στο 43' ο Πογκμπά έκανε του συρτή σέντρα από αριστερά, η άμυνα της Ντόρτμουντ κόλλησε και ο Μοράτα από κοντά έγραψε το 2-1.

Το ματς στην επανάληψη ήταν πολύ κακό και η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 72ο λεπτό. Ο Τέβες έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ, όπως κι εκείνο του Μχιταριάν στο 76'. Στο 77ο λεπτό ο Τέβες βρήκε χώρο και έκανε το δυνατό σουτ και ο Βαϊντενφέλερ έδιωξε με γροθιές, ενώ στο 78' η κεφαλιά του Κιελίνι δεν βρήκε στόχο. Στο 86ο λεπτό η Γιουβέντους έχασε μεγάλη ευκαιρία, με το διαγώνιο σουτ του Περέιρα να ξύνει τα δοκάρι της Ντόρτμουντ.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίζιο, Πίρλο (36' Περέιρα), Πογκμπά, Βιδάλ (86' Παντοΐν), Τέβες (88' Κομάν), Μοράτα

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ (32' Γκίντερ), Παπασταθόπουλος (46' Κιρχ), Χούμελς, Σμέλτζερ, Γκιντογκάν, Σαχίν, Μχιταριάν, Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ, Ιμπόμπιλε (76' Μπλαστσικόφσκι).

Keywords
Τυχαία Θέματα