Προβάδισμα για ΣΥΡΙΖΑ, εκτόξευση για Χρυσή Αυγή

15:43 7/9/2012 - Πηγή: AEK365

Νέα δημοσκόπηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Η Ελλάδα Αύριο" και φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Η δημοσκόπηση είναι της εταιρείας VPRC και

σύμφωνα με τα στοιχεία της το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα προηγείται με δύο μονάδες της Νέας Δημοκρατίας αγγίζοντας το 30%. Η ΝΔ μένει δεύτερη με 28%. Μικρή άνοδο εμφανίζει και το κόμμα του Π. Καμμένου, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ παρουσιάζουν μικρή πτώση, πέφτοντας στο 7,5% και 4% αντιστοίχως.
Από την άλλη η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει το 12% των προτιμήσεων όσων απάντησαν στην έρευνα.

Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα της ελληνικής κοινωνίας καταγράφονται και στη νέα έρευνα της VPRC. Ο δείκτης ικανοποίησης από τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησης φτάνει μόλις στο 12%. Το 68% εκτιμά ότι τα νέα οικονομικά μέτρα είναι σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 13% θεωρεί ότι τα μέτρα είναι σωστά.
Το 85% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η προσωπική οικονομική κατάσταση του καθενός από όσους απάντησαν έχει επιδεινωθεί λίγο ή πολύ και μόλις το 2% ότι έχει καλυτερεύσει. Το 69% πιστεύει ότι η οικονομική του κατάσταση θα επιβαρυνθεί περαιτέρω το 2013 και μόνο το 7% ότι θα είναι καλύτερη. Το 55% των πολιτών είναι υπέρ της σύστασης Εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο και το 25% είναι κατά.

Keywords
Τυχαία Θέματα