Πρώτος ο Ρονάλντο σε ψεύτικα προφίλ στο Twitter

16:11 18/12/2012 - Πηγή: AEK365

Το Twitter έχει πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες, μεταξύ των οποίων διάσημοι ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές και ηθοποιοί ωστόσο δεν είναι όλα τα προφίλ αυθεντικά. Η εταιρεία "Panda Security" έχει καταφέρει να εντοπίσει πολλά ψεύτικα προφίλ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι ανάμεσα σε αυτούς με τα περισσότερα μη αυθεντικά προφίλ.
Σύμφωνα με τον Luis Corrons, τεχνικό διευθυντή των PandaLabs, «αστέρια του ποδοσφαίρου όπως

ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν πολλά ψεύτικα προφίλ στο Twitter, κάποια από τα οποία περιλαμβάνουν τη λέξη επίσημο, αν και τα tweets είναι στα Σουαχίλι».
Αλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα ψεύτικο προφίλ του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα. Παρόλο που το βιογραφικό του ψεύτικου προφίλ περιλαμβάνει ένα σύνδεσμο προς μια ρωσική σελίδα, περισσότεροι από 91.000 τον ακολουθούν.
Ωστόσο, ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς των ψεύτικων προφίλ είναι το εφηβικό είδωλο Τζάστιν Μπίμπερ. Ο νεαρός καλλιτέχνης έχει πολλά ψεύτικα προφίλ που δημιουργούνται από τους οπαδούς του, αλλά και κάποια που έχουν δημιουργηθεί με όχι τόσο αθώους στόχους. Φαίνεται ότι το να συμπεριλαμβάνεται το όνομα και μόνο του τραγουδιστή σε ένα προφίλ στο Twitter είναι συνώνυμο με πλήθος χιλιάδων followers. Κάποια από τα προφίλ του, με μόλις δύο tweets μέσα σε τρία χρόνια, έχουν περισσότερους από 491.000 followers.

Το Twitter θεωρεί την αντιγραφή στην πλατφόρμα του, παραβίαση των κανονισμών του: «Οι λογαριασμοί Twitter που υποδύονται κάποιο άτομο ή οργανισμό προκειμένου να προκαλέσουν σύγχυση και παραπλάνηση μπορεί να ανασταλούν μόνιμα», αναφέρεται στους όρους χρήσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Επίσης, όμως, αναφέρεται ότι οι ψεύτικοι λογαριασμοί επιτρέπονται με την προϋπόθεση ότι αναγράφεται με σαφήνεια στο προφίλ ότι πρόκειται για ψεύτικο λογαριασμό.

Για να αποφευχθούν τυχόν παραπλανητικές ενέργειες, το Twitter έχει ένα μπλε σήμα ελέγχου, το οποίο εμφανίζεται στα προφίλ που έχουν πιστοποιηθεί ως αυθεντικά από το κοινωνικό δίκτυο. Το σήμα θα εμφανιστεί πάνω δεξιά στο προφίλ των χρηστών ακριβώς πάνω από το όνομα, την τοποθεσία και το βιογραφικό. Εάν εμφανίζεται κάπου αλλού στη σελίδα του προφίλ ενός χρήστη (όπως στο avatar ή στο φόντο), τότε ο λογαριασμός δεν έχει πιστοποιηθεί. Το Twitter συνεχώς επαληθεύει τους λογαριασμούς του, εστιάζοντας σε αυτούς που αναζητούν περισσότερο οι χρήστες και δεν δέχεται αιτήσεις πιστοποίησης από το ευρύ κοινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα