Προπονητής ο Μίντο!

17:23 22/1/2014 - Πηγή: AEK365

Το καλοκαίρι έδωσε τέλος στην καριέρα του και αφού παρήλθαν έξι μήνες αγωνιστικής απραξίας, ο Αχμέντ Μίντο ενέμεινε τελικά στην αρχική του απόφαση και επέλεξε να συνεχίσει ως προπονητής. Έγινε, έτσι, ο νεαρότερος τεχνικός στην ιστορία του αιγυπτιακού ποδοσφαίρου.
Αυτή θα είναι η τέταρτη θητεία του στην ομάδα του Καΐρου, μετά τις σεζόν 1999-2000, 2009-2010 (ως δανεικός από Μίντλεσμπρο) και 2011-2012, με τελευταία ομάδα της ποδοσφαιρικής του καριέρας να είναι η Μπάρνσλεϊ, με

την οποία είχε μόλις μία συμμετοχή την περασμένη σεζόν στην Τσάμπιονσιπ.
Ο ίδιος δεν φοβάται τη νέα πρόκληση στην καριέρα του και απορρίπτει κάθε κριτική που του ασκείται ένεκα του νεαρού της ηλικίας του.
"Για αυτούς που κριτικάρουν την πρόσληψή μου λόγω της ηλικίας μου, έχω να πω ότι είναι φυσιολογικό στην Ευρώπη και ανυπομονώ για την πρόκληση, από τη στιγμή που πάντοτε ήμουν ηγέτης στο γήπεδο ως παίκτης. Αρνήθηκα πολλές προσφορές, όπως το να προπονήσω τη νεανική ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν, για να αναλάβω την αγαπημένη μου ομάδα.", δήλωσε με περίσσια αυτοπεποίθηση στην αιγυπτιακή τηλεόραση ο υψηλόσωμος πρώην επιθετικός.
Ο Μίντο φόρεσε 51 φορές τη φανέλα της εθνικής Αιγύπτου, κατακτώντας με τους "Φαραώ" το 2006 το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, αν και η παρουσία του σ' εκείνο το τουρνουά είχε στιγματιστεί από το επεισόδιο με τον προπονητή του, ο οποίος είχε κάνει το λάθος να τον βγάλει αλλαγή.
Στην Ευρώπη αγωνίσθηκε σε εννιά διαφορετικές ομάδες σε Βέλγιο (Γκεντ), Ολλανδία (Άγιαξ), Ισπανία (Θέλτα), Γαλλία (Μαρσέιγ), Ιταλία (Ρόμα) και Αγγλία (Τότεναμ, Μίντλεσμπρο, Γουίγκαν, Γουέστ Χαμ και Μπάρνσλεϊ).

Keywords
Τυχαία Θέματα