Προ των ευθυνών του θέτει τον ΣΥΡΙΖΑ η Κυβέρνηση!

21:14 29/7/2014 - Πηγή: AEK365

Λάβρος κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ παρουσιάστηκε στην ομιλία του ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο βουλευτής της ΝΔ δεν άφησε να... πέσει κάτω το γεγονός ότι στην ομιλία της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου δεν είπε λέξη για το άρθρο 81 που αφορά άμεσα την «Αγιά Σοφιά» και ανακοίνωσε ότι η Κυβέρνηση θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για το συγκεκριμένο άρθρο, προκειμένου να φέρει τους βουλευτές της αντιπολίτευσης προ των ευθυνών τους.
Αναλυτικά, ο Γεωργιάδης είπε: «Θέλω να ρωτήσω τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και των υπολοίπων. Για το άρθρο 81. Το ψηφίζεται; Ναι ή όχι. Αφήστε τις θεωρίες, γιατί από την ψήφο σας θα εξαρτηθεί αν μια ιστορική ομάδα θα αποκτήσει ξανά την έδρα της και αν μια περιοχή εξαιρετικά υποβαθμισμένη θα αναπτυχθεί. Δικαιολογίες θα βρείτε πολλές. Εγώ προτείνω και θα το κάνουμε, να μαζέψουμε εμείς τις υπογραφές και να ζητήσουμε ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 81. Έχει σημασία να αναγκάσουμε ορισμένους να βγουν και να πάρουν δημόσια την ευθύνη. Πριν από μερικά χρόνια ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός μια προσπάθεια να φτιάξει το γήπεδό του στον Βοτανικό. Τότε πήγαν 113 Συριζαίοι στο ΣτΕ -έχω πει ότι αν υπήρχε το ΣτΕ στην αρχαιότητα δεν θα χτίζαμε ούτε τον Παρθενώνα- για να σώσουν τον κορμοράνο. Δυστυχώς το ΣτΕ σταμάτησε την κατασκευή του γηπέδου και ποια ήταν τα αποτελέσματα; Μια εταιρεία χρεοκόπησε, 1.000 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους, το κράτος έχασε φόρους και σήμερα αν πηγαίναμε μια βόλτα στον Βοτανικό θα βλέπαμε μια χαβούζα. Αυτό είναι το δικό τους έργο.
Πριν από μερικά χρόνια ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ γκρέμισε το γήπεδο γιατί είχε συμφωνία για να χτίσει ένα καινούργιο. Τότε το σταμάτησαν στο ΣτΕ. Έχετε πάει στη Νέα Φιλαδέλφεια; Εγώ έχω πάει πολλές φορές. Εσείς έχετε πάει; Σας αρέσει; Το ευχαριστιέστε; Καμαρώνετε; Εδώ φαίνεται που θα έπεφτε η χώρα, αν έπεφτε στα χέρια αυτών των ανθρώπων. Για ένα απλό θέμα όπως είναι το γήπεδο της ΑΕΚ δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Άλλα έλεγε η Δούρου πριν τις εκλογές, άλλα μετά. Άλλα έλεγε ο Στρατούλης τη μια μέρα, άλλα την επόμενη. Άλλα λέγατε στην έναρξη της επιτροπής, άλλα στο τέλος. Άλλα υποσχόταν ο Τσίπρας στον κόσμο της ΑΕΚ τη Δευτέρα και άλλα την Τρίτη. Ούτε σε αυτό το θέμα δεν μπορείτε να κάτσετε σε ένα τραπέζι και να πάρετε μια απόφαση. Γιατί πολιτεύεστε με το δόγμα να τα έχετε με όλους καλά. Ο ελληνικός λαός ελπίζω να κατάλαβε με το παράδειγμα του γηπέδου της ΑΕΚ που θα μπλέκαμε αν αναλαμβάνατε τη διακυβέρνηση της χώρας.
Όσον αφορά το γήπεδο, για να δανειστώ μια φράση που ακούστηκε χθες στο Σύνταγμα από μια καλλιτέχνιδα, δεν θα επεκταθώ, σήμερα είμαστε όλοι ΑΕΚ. Ξέρετε γιατί; Γιατί πράγματι πρέπει να γίνει αυτό το έργο για την ΑΕΚ και για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι μια πραγματική ανάγκη να χτιστεί το γήπεδο. Και πρέπει να χτιστεί τώρα. Να μην υπάρξει άλλη χρονοτριβή. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις για να δικαιολογήσετε την ουσία: Δεν μπορείτε να πάρετε μια απόφαση σε τίποτα. Και το γήπεδο της ΑΕΚ το αποδεικνύει. Κύριε Υπουργέ, σας συγχαίρω που επί των ημερών σας πήρατε πρωτοβουλία για να λυθεί αυτό το θέμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα