«Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα;»

17:05 17/4/2014 - Πηγή: AEK365

Οι άγιες μέρες του Πάσχα προσφέρονται για ξεκούραση και χαλάρωση από τη δύσκολη καθημερινότητα. Η Ανάσταση πλησιάζει, αλλά όχι και για το σύνολο του Ελληνικού αθλητισμού, καθώς τεράστια προβλήματα ταλανίζουν το χώρο.

Με αφορμή τη ματαίωση των Βαλκανικών Αγώνων Καταδύσεων οι οποίοι και ήταν προγραμματισμένοι το τριήμερο 25-26-27 Απριλίου στο Βόλο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος σχολίασε την δραματική κατάσταση, τα οικονομικά προβλήματα

και την αλυσίδα των γεγονότων τα οποία και οδήγησαν σε ματαίωση των αγώνων: «Οι αγώνες δε θα πραγματοποιηθούν λόγω της μικρής συμμετοχής αθλητών από τις Βαλκανικές χώρες. Το γεγονός αυτό έχει να κάνει με τη γενικότερη τραγική κατάσταση που βιώνουν όλες οι Βαλκανικές χώρες, αφού δεν υπάρχουν οι πόροι για να εξασφαλιστεί η διαμονή και διατροφή των αθλητών. Η Ελλάδα, ως διοργανώτρια χώρα, δεν είναι σε θέση να καλύψει τα έξοδα και με αυτό τον τρόπο έχουμε ακόμα μια ήττα για το άθλημα των καταδύσεων. Οι αθλητές μας θα αναγκαστούν να αγωνιστούν έπειτα από 13 μήνες σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το καλοκαίρι μην έχοντας καμιά εμπειρία από μεγάλους αγώνες, εκτός από το Κύπελλο Άνοιξης και μια Ημερίδα. Από την πλευρά μου είχα επιλέξει 12 αθλητές για να συμμετέχουν, αλλά η κατάσταση δε μας επέτρεψε καν τη διεξαγωγή των αγώνων».

Ο Πέτρος Φυρίγος, δίνοντας τις ευχές του για τις μέρες των γιορτών, υπογράμμισε: «Θέλω να ευχηθώ υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, να ευχηθώ υγεία στους αθλητές μου που κάνουν προπόνηση με σπασμένα τραμπολίνα και η πολιτεία δε συγκινείται. Δίνουν πακτωλό χρημάτων για σημαντικότερα κατά τη γνώμη τους αθλήματα και δε μπορούν να βρουν 60-70 χιλιάδες Ευρώ για να αναβαθμίσουν τα καταδυτήρια και να μη φοβόμαστε κάθε φορά μήπως τραυματιστεί κανένας. Η χώρα μας έχει δοξαστεί με Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το 2004 στις καταδύσεις και από αυτό τους έμειναν οι βραβεύσεις, οι φωτογραφίες και οι υποσχέσεις. Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να καταλάβουν μερικοί άνθρωποι τη σοβαρότητα της κατάστασης; Είναι κρίμα για τους αθλητές αυτό που γίνεται, για μένα και για εκείνους τους ίδιους που αδιαφορούν για τα προβλήματα μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα