Πρέπει να προσέξει πολύ η ΑΕΚ!

18:14 14/2/2013 - Πηγή: AEK365

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έχουμε από το πρωί στην ΠΑΕ ΑΕΚ με την ταμειακή διευκόλυνση που αναβλήθηκε, το επενδυτικό ενδιαφέρον στο οποίο μπορεί να εξελιχτεί , την παραίτηση του Αντώνη Ηλιόπουλου και την ανοικτή στήριξη των ποδοσφαιριστών στον Δημητρέλο με το ταυτόχρονο άδειασμα στο πρώην, πλέον, μέλος του Δ.Σ.

Παρότι όμως ο Δημητρέλος δείχνει να δικαιώνεται, παρότι τυπικά δίκιο έχει ο Ηλιόπουλος, είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ πρέπει να είναι πολύ προσεχτική με αυτή την ιστορία. Η ΑΕΚ έχει πάρει κι άλλες ταμειακές διευκολύνσεις. Την μεγάλη από τον Αλ Σουντάιρι, μέσω του Ντέμη και την μικρότερη αλλά πολύ ουσιαστική από τον Αλκη Φωτίου. Και ο Σαουδάραβας είχε κάνει την διευκόλυνση μέσω Κυπριακής εταιρίας με την οποία έγινε το σχετικό συμφωνητικό και ήδη τηρείται κανονικά με την εκχώρηση μελλοντικών εσόδων που του είχε γίνει. Κάτι παρόμοια πήγε να γίνει. Εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του δανειστή Ακης Λιμοντζόγλου, με όνομα και ταυτότητα, στο σημερινό Δ.Σ και ήταν έτοιμος σαν εκπρόσωπος της Κυπριακής εταιρίας να υπογράψει τα σχετικά έγγραφα και μάλιστα με όρους πολύ ευνοϊκότερους από αυτούς του δανείου Φωτίου. Η ΑΕΚ χρειαζόταν απεγνωσμένα τις 300.000 ευρώ και για αυτό υπήρξαν τόσο μεγάλες αντιδράσεις για τον Αντώνη Ηλιόπουλο, που για τυπικούς λόγους ακύρωσε το Δ.Σ και μαζί και την ταμειακή διευκόλυνση, οδηγώντας τον ουσιαστικά στην παραίτηση πριν ακόμη τον αδειάσουν οι παίκτες ακυρώνοντας το τραπέζι που θα τους έκανε σήμερα. Βέβαια θα μπορούσε κι ο ίδιος σαν πετυχημένος επιχειρηματίας και άνθρωπος με οικονομική άνεση να κάνει αυτός την ταμειακή διευκόλυνση και να κλείσει όλα τα στόματα. Δεν το έκανε, όπως δεν το είχε κάνει και για τον Θωμά Μαύρο όταν ο Θωμάς έψαχνε απεγνωσμένα χρήματα το καλοκαίρι και ο Ηλιόπουλος ήταν ο πιο στενός του συνεργάτης.

Λίγη σημασία έχει όμως ο Ηλιόπουλος ή η οποιαδήποτε κόντρα του Δημητρέλου. Αλλωστε το παρελθόν δείχνει πως μάλλον για προσωπική κόντρα πρόκειται με την οποία η ΑΕΚ δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί. Αλλά είναι τα σοβαρά. Σημασία έχει πως επιβεβαιώνεται η πληροφορία πως ο εκπρόσωπος του δανειστή έχει ενημερώσει πως ουσιαστικός στόχος του είναι η εξαγορά της ΠΑΕ ΑΕΚ. Αν το πράγμα πάει εκεί τότε τα πράγματα αλλάζουν και όχι μόνο ο... Ηλιόπουλος αλλά όλοι πρέπει να πιέσουν την διοίκηση να ελέγξει κάθε λεπτομέρεια της υπόθεσης. Το ότι ο Λιμοντζόγλου δεν έχει αποκαλύψει το όνομα ούτε στους Δημητρέλο και Χατζηχρήστο που έχουν έρθει μαζί του σε επαφή εδώ και καιρό κάνει τις αμφιβολίες ακόμη πιο έντονες. Και τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνα με δεδομένο πως αν και η τρέχουσα αύξηση Μ.Κ δεν φέρει αποτέλεσμα υπάρχει δέσμευση η επόμενη ΑΜΚ να είναι με τιμή μετοχής 0.33 ευρώ. Και έτσι η ΑΕΚ θα κινδυνεύει να περάσει στα χέριθα οποιουδήποτε με ένα ποσό λίγο πάνω από 2.000.000 αφήνοντας ορθάνοικτο παράθυρο στο να πάρει κάποιος την ΠΑΕ για... προσωπική χρήση. Πρέπει να απαιτηθεί από την πρώτη μέρα της επίσημης εκδήλωσης ενδιαφέροντος να αποδείξει ο Λιμοντζόγλου ποιοι είναι από πίσω του και από που προέρχονται τα κεφάλαια τους και βέβαια οι μέτοχοι και κυρίως αυτοί που τους εξανάγκασαν να πάρουν την απόφαση να επανεξετάσουν και να ματαιώσουν, για λόγους... ασφαλείας της ΑΕΚ, την αύξηση Μ.Κ με τιμή μετοχής 0,33 που θα δίνει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε να πάρει την πλειοψηφία με χρήματα της πλάκας που σε καμία περίπτωση δεν λύνουν το οικονομικό πρόβλημα της ΑΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα