Πρέπει να καταλάβει ότι πλέον είναι Δήμαρχος…

16:09 4/6/2014 - Πηγή: AEK365

Το χειρότερο πράγμα απ' όλα, αυτό που δεν αντέχεται με τίποτα, είναι η κοροϊδία. Ειδικά όταν αυτή γίνεται απροκάλυπτα. Και η ανακοίνωση που εξέδωσε η «Δύναμη Πολιτών» για το γήπεδο, είναι σαν να βγάζει επιδεικτικά την γλώσσα στον κόσμο της ΑΕΚ και να του λέει «σου την έφερα». Όμως, σίγουρα δεν είναι μια υπόθεση που μπορεί να την πάρει κανείς στην πλάκα, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνα μονοπάτια...

Θυμίζω: Ο κύριος Άρης Βασιλόπουλος είχε φιλοξενηθεί την επομένη

των εκλογών στον Sentra FM, όταν ήδη είχε πάρει το χρίσμα του Δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας. Τότε είχε επαναλάβει το γνωστό... «ναι μεν, αλλά» και είχε καταστήσει σαφές το «αλλά». Τι ήταν αυτό; Πρώτος όρος: «Αν αποδειχθεί ότι δεν γίνεται στα 26.5 στρέμματα το γήπεδο, αλλά στα 28,5, να το συζητήσουμε και αν χρειαστεί να αναδασώσει η ΑΕΚ άλλο χώρο». Δεύτερος όρος: «Να μην υπάρχει χώρος πάρκινγκ μόλις 380 θέσεων. Να βρεθούν χώροι πλησίον του σημείου που θα γίνει το γήπεδο και τους οποίους θ' αγοράσει η ΑΕΚ, ώστε να δημιουργηθούν κι άλλες θέσεις πάρκινγκ». Τρίτος όρος: «Εμείς ζητάμε αν γίνεται το γήπεδο να κρατήσει ένα χαμηλότερο ύψος». Τέθηκαν τρεις ξεκάθαρες προϋποθέσεις.

Ακολούθησε μια συνάντηση του Δημήτρη Μελισσανίδη με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι οποιαδήποτε στελέχη: με δύο βουλευτές του κόμματος, τον Δημήτρη Στρατούλη και τον Γιώργο Πάντζα, και με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, που σύμφωνα με ρεπορτάζ καλά ενημερωμένων ιστοσελίδων στα της... αριστεράς, αποτελεί όχι απλώς το δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα, αλλά είναι ο μέντοράς του. Για την συγκεκριμένη συνάντηση ο κύριος Βασιλόπουλος ήταν απόλυτα ενήμερος. Γι' αυτό άλλωστε και οι όροι που τέθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο ραντεβού, ήταν ακριβώς αυτοί που έθεσε ο νέος Δήμαρχος.

Η ΑΕΚ όχι απλώς έδειξε καλή διάθεση, αλλά ικανοποίησε και τα τρία αιτήματα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όπως ανακοίνωσε και επίσημα στην Βουλή την επομένη ο κύριος Στρατούλης. Για τον πρώτο όρο συμφωνήθηκε: «ό,τι κομμάτι του άλσους δοθεί για να χτιστεί το γήπεδο, θα προβλεφθεί ρητά μέσα στον νόμο αντιστάθμιση, εκτός από τη δενδροφύτευση που θα κάνει η ΑΕΚ μέσα στο δάσος». Για τον δεύτερο όρο αποφασίστηκε: «να βελτιωθεί και ο αριθμός των θέσεων στάθμευσης με υπαρκτό χώρο που διαθέτει ο δήμος. Μπορούν να εξασφαλιστούν άλλες 250 θέσεις και μπορεί να προστεθεί αυτό και στο νομοσχέδιο». Και για τον τρίτο όρο τονίστηκε: «το ύψος θα είναι 17,90 μέτρα αντί 27 μέτρα που λέει το παρών νομοσχέδιο και μαζί με το στέγαστρο κ.λπ. δεν θα εξαντλεί τα 30 μέτρα που λέει το παρών νομοσχέδιο, δηλαδή θα είναι περίπου 25,5 μέτρα».

Με απλά λόγια, ό,τι ζήτησε ο κύριος Βασιλόπουλος την επομένη των εκλογών, έγινε. Μάλιστα, ο κύριος Στρατούλης ανακοίνωσε την συγκεκριμένη συμφωνία ως... δικαίωση της κυρίας Δούρου και του κυρίου Βασιλόπουλου: «Τέλος, ήθελα να πω ότι όλη αυτή η εξέλιξη, δείχνει ότι κάποιες μεγάλες επιθέσεις που έγιναν και στην υποψήφια Περιφερειάρχη μας, κυρία Δούρου και κυρίως στον υποψήφιο δήμαρχο που στήριξε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Νέα Φιλαδέλφεια και εκλέχθηκε, κ. Βασιλόπουλο ότι δήθεν δεν θέλουν το γήπεδο της ΑΕΚ ή θέλουν να το εμποδίσουν, ήταν ανεδαφικές και από όποιο μικρό τμήμα της ΑΕΚ έχουν γίνει, θεωρούμε ότι δεν εκφράζουν και την ιστορία της και τον πολιτισμό της», είχε πει.

Πριν συμπληρωθεί μια εβδομάδα από την... πανηγυρική ανακοίνωση της συμφωνίας, η «Δύναμη Πολιτών» γνωστοποίησε το ψήφισμά της.... Γενικής της Συνέλευσης που όλοι διαβάσαμε. Είναι προφανές ότι ο κύριος Βασιλόπουλος αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα που απασχολεί και τον ΣΥΡΙΖΑ, που ως κόμμα πασχίζει ώστε να καταφέρει να βαδίσει προς την εξουσία χωρίς να ξεφορτωθεί κάποια... βαρίδια. Μόνο που στην περίπτωση του κυρίου Βασιλόπουλου, στην «εξουσία» έφτασε ήδη και τα «βαρίδια» είναι 100-150 άτομα. Αριθμός ικανός για να του έδινε στις εκλογές το ποσοστό που... έπιανε και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγα χρόνια. Αυτά τα άτομα είναι που οδηγούν τον κύριο Βασιλόπουλο σε μια σύγκρουση, όχι με την ΑΕΚ, αλλά με όσους επιθυμούν να προχωρήσει στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της χώρας.

Με αυτούς τα βάζουν οι συγκεκριμένοι. Όχι με τους 200 οπαδούς που επισκέφτηκαν το Πνευματικό Κέντρο, όταν μαζεύτηκαν εκεί οι... φίλοι του δάσους. Τα βάζουν με την πλειοψηφία των κατοίκων-επιχειρηματιών της περιοχής, με τους 4.000 οπαδούς της ΑΕΚ που συγκεντρώθηκαν προεκλογικά στη Φιλαδέλφεια και διαδήλωσαν ειρηνικότατα και με εκατοντάδες χιλιάδες φίλους της Ένωσης σε όλη την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο που μετά από 11 χρόνια ξεριζωμού κάποιος απειλεί να τους στερήσει ένα όνειρο που πλέον έχουν «αγκαλιάσει».

Διαβάζω τους... φίλους του δάσους που εκφράζουν σε διάφορα μπλογκς την ανησυχία τους ότι μπορεί η Φιλαδέλφεια να μετατραπεί σε... Σκουριές. Ο κίνδυνος πράγματι είναι ορατός και υπαρκτός. Μόνο που στη Χαλκιδική τουλάχιστον η κάθε πλευρά είχε τα δίκια της. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια μικρή ομάδα ανθρώπων που απλά έχουν... γινάτι να μην γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ. Όποιο και αν είναι το σχέδιο, όσα αιτήματα και αν ικανοποιηθούν ακόμη (αφού τα πρώτα τρία αποδείχθηκαν προσχηματικά). Το αναφέρω αυτό, επειδή με περίσσια ευκολία εκείνοι μιλούν για τους χούλιγκαν της ΑΕΚ. Το τσουβάλιασμα, όμως, δεν είναι ωραίο πράγμα. Γιατί με την ίδια λογική θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τους ίδιους (αυτούς τους 100-150 το πολύ) ως κατ' εξακολούθηση... επαναστάτες χωρίς αιτία, που θα μπορούσαν χαλάσουν τον κόσμο ακόμη και για το σχήμα της τυρόπιτας στους φούρνους της Ν. Φιλαδέλφειας.

Το σημαντικό και το κρίσιμο, όμως, είναι ότι ο κύριος Βασιλόπουλος πρέπει να βάλει το θέμα στην πραγματική του διάσταση. Γιατί οι 100-150... φίλοι του δάσους και οι άλλοι 100-150-200, είναι ένας μικρόκοσμος και τίποτε περισσότερο. Ο πραγματικός κόσμος είναι... εκεί έξω. Οι εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι της ΑΕΚ και οι χιλιάδες δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας που τον ψήφισαν. Πλέον δεν είναι ο εκφραστής των 100-150, αλλά ΟΛΩΝ των Δημοτών. Των ανθρώπων που επιθυμούν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους, για τα παιδιά τους και την πόλη τους. Επιβάλλεται να το καταλάβει αυτό. Εύκολο είναι. Αρκεί να συνειδητοποιήσει ότι πλέον είναι Δήμαρχος...

Keywords
Τυχαία Θέματα