Πρεμιέρα με Κροατία

22:12 7/5/2013 - Πηγή: AEK365

Στη μάχη των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ρίχνεται την Τετάρτη (8/5, 15:30) η Εθνική Νεανίδων που ξεκινά τις υποχρεώσεις της κόντρα στην Κροατία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης στην πόλη Σαμόκοφ της Βουλγαρίας, εκεί όπου θα διεξαχθεί ο όμιλος και μετά την πρεμιέρα με την Κροατία θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την «οικοδέσποινα» Βουλγαρία (Πέμπτη 9/5, 18:00), τη Γερμανία (Παρασκευή 10/5, 18:00) και τη Λετονία (Κυριακή 12/5, 15:30).

Την πρόκριση για την τελική φάση θα πάρει η ομάδα που θα

τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Καλμαζίδης, τονίζει ότι όπως πάντα κάθε αρχή είναι και δύσκολη:

«Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση το ξεκίνημα παίζει σημαντικό ρόλο και θέλουμε να μπούμε δυνατά στον όμιλο για να αποκτήσουμε και καλή ψυχολογία. Όμως, στο παιχνίδι της πρεμιέρας έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Κροατία, μία ομάδα που διαθέτει όλα αυτά τα τεχνικά στοιχεία της σχολής των πλάβι και βέβαια πανύψηλα κορμιά. Έχουμε αναλύσει στο μέτρο του δυνατού τον αντίπαλο, αλλά θα υπάρχουν διαφορές και στο ρόστερ και στην προετοιμασία τους. Λίγο - πολύ ξέρουμε ότι πρόκειται για μια πολύ οργανωμένη σχολή του βόλεϊ που ανάλογα με τις φουρνιές, κατά καιρούς φέρνει επιτυχίες στις αναπτυξιακές ηλικίες. Έχω πει και στα κορίτσια ότι δεν υπάρχει λόγος ούτε να φοβηθούν, ούτε να αγχωθούν, παρά μόνο να πιστέψουν στις δυνάμεις τους και να παίξουν το βόλεϊ που ξέρουν».

Από την πλευρά των αθλητριών, η διεθνής ακραία του Παναθηναϊκού, Μαρία Σωτηρίου που μετά τις Κορασίδες, κάνει το επόμενο βήμα με τις Νεάνιδες, είπε:

«Δεν κρύβω ότι υπάρχει ένα σχετικό άγχος γιατί μπορεί στις προπονήσεις να δουλεύουμε καλά, όμως, τώρα θα πρέπει να εφαρμόσουμε ό,τι μαθαίνουμε και σε συνθήκες αγώνα. Έχουμε μια εικόνα από την ομάδα της Κροατίας, είδαμε και την τελευταία προπόνηση της ομάδας τους, όπου μας έκαναν εντύπωση τα ύψη των αθλητριών. Βέβαια, η αξία του αντιπάλου, μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο για να εμφανιστούμε όσο πιο ανταγωνιστικές γίνεται, να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας και να ξεπεράσουμε τα όριά μας».

Όσο για το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ένα νέο κράμα Κορασίδων και Νεανίδων, η Σωτηρίου απάντησε: «Είναι μεγάλη τιμή για κάθε αθλήτρια να περνάει από όλες τις βαθμίδες της Εθνικής, αλλά μπορώ να πω ότι η μετάβαση από τις Κορασίδες στις Νεάνιδες γίνεται πιο εύκολη γιατί πλέον γνωρίζουμε και μας γνωρίζει ο κ. Καλμαζίδης, δουλεύουμε πάνω στα ίδια συστήματα και τεχνικές και μακάρι να μπορέσουμε να φτάσουμε σε μία ανάλογη επιτυχία, όπως με τις Κορασίδες. Είναι, όμως, ένας δύσκολος όμιλος και στόχος μας είναι να βγάλουμε στο γήπεδο, τη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις».

Η Εθνική έκανε προπόνηση το απόγευμα στο γήπεδο που θα γίνουν οι αγώνες και όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς κάποιο απρόσμενο πρόβλημα.

Την 12μελή αποστολή της Εθνικής απαρτίζουν οι: Παπαδοπούλου Χαρά (Ηρακλής Ιωαννίνων), Μπολέτου Κατερίνα (Ελπίδα Αμπελοκήπων), Γενιτσαρίδη Μαρία (Ένωση Βύρωνα), Ψωμά Αλεξάνδρα (Θέτιδα), Κωνσταντινίδου Λαμπρινή (Ηρακλής Θεσσαλονίκης), Μπούκουρα Μαρία (ΓΣ Άργους), Αρτακιανού Μαρία Ελένη (Ηρακλής Θεσσαλονίκης), Καββαδία Αγγελική (Παναθηναϊκός), Καλαφατάκη Αγγελική (Πανιώνιος), Γκουντιμένκο Ιωάννα (Δραπετσώνα), Εμμανουηλίδου Αγγελική Μελίνα (Παναξιακός) και Σωτήριου Μαρία (Παναθηναϊκός).

Το προπονητικό τιμ συμπληρώνουν οι Κυριάκος Καμπερίδης (βοηθός προπονητή), Ξενοφών (φυσιοθεραπευτής), Βίκυ Νεντή (στατιστικολόγος), ενώ αρχηγός αποστολής είναι ο Τάσος Πέτκος.

Το πρόγραμμα του προκριματικού ομίλου στη Βουλγαρία:

Τετάρτη 8 Μαΐου
15.30 Κροατία - Ελλάδα
18.00 Λετονία -Βουλγαρία
Ρεπό η Γερμανία

Πέμπτη 9 Μαΐου
15.30 Κροατία - Γερμανία
18.00 Ελλάδα - Βουλγαρία
Ρεπό η Λετονία

Παρασκευή 10 Μαΐου
15.30 Λετονία - Κροατία
18.00 Ελλάδα - Γερμανία
Ρεπό η Βουλγαρία

Σάββατο 11 Μαΐου
15.20 Γερμανία - Λετονία
18.00 Κροατία - Βουλγαρία
Ρεπό η Ελλάδα

Κυριακή 12 Μαΐου
15.30 Λετονία - Ελλάδα
18.0 Βουλγαρία - Γερμανία
Ρεπό η Κροατία

Keywords
Τυχαία Θέματα