Πράσινο πάρτι στο «ΓΣΠ»

19:16 6/4/2013 - Πηγή: AEK365

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΥΠΡΟΥ ΦΑΣΗ Β'

Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ 3-0
(15', 65' Εφραίμ, 54' Λεάντρο)

Θρίαμβος για την Ομόνοια του Τόνι Σαβέφσκι η οποία στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης του κυπριακού πρωταθλήματος για την μάχη του τίτλου κέρδισε εύκολα τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ με 3-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Εφραίμ

που πέτυχε δυο γκολ. Το πρώτο με την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου όταν έπειτα από ωραία ομαδική προσπάθεια των παικτών της Ομόνοιας, η μπάλα ήρθε στον Εφραίμ που σημάδευσε σωστά για το 1-0. Ο ΑΠΟΕΛ εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και στο 54ο λεπτό δέχτηκε και δεύτερο γκολ έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Λεάντρο. Ο θρίαμβος για την Ομόνοια ολοκληρώθηκε στο 65ο λεπτό όταν από μπαλιά του Χριστοφή, ο Εφραίμ βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Χιώτη, πλάσαρε σωστά και διαμόρφωσε μέσα σε αποθέωση στο "ΓΣΠ" το τελικό 3-0. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΑΠΟΕΛ έχασε μετά από οκτώ συνεχόμενες νίκες στις οποίες δεν είχε δεχτεί ούτε ένα γκολ και σήμερα δέχτηκε τρία.

Ομόνοια: Μορέιρα, Σπούνγκιν, Αλαμπί, Αντράδε (72' Ντανιέλσον), Σκαραμοτσίνο, Σοάρες, Λεάντρο, Ασίς, Εφραίμ (83' Μαργκάσα), Χριστοφή, Α. Άλβες (77' Φρέντι).
ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Σέρζιο, Μπόρδα, Ολιβέιρα, Κλουκόφσκι, Μοράις, Τζιόλης (58' Αλωνεύτης), Μπέκμαν (56' Πίντο), Χαραλαμπίδης (78' Μπούντιμιρ), Μαντούκα, Μπιτόν.

Ανόρθωση-ΑΕΚ Λάρνακας 0-3
(20' Ντα Σίλβα, 63' Ζόρζε αυτ., 83' Τομάς)

Την ήττα του ΑΠΟΕΛ όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκε η Ανόρθωση αλλά γνώρισε και βαριά εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ Λάρνακας που επικράτησε με 3-0 στο "Αντώνης Παπαδόπουλος". Από την αρχή τα πράγματα πήγαν άσχημα για την Ανόρθωση καθώς μόλις στο 17ο λεπτό αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας Βαλβέρντ καθώς έκανε φάουλ στον Τσάντο όντας ο τελευταίος παίκτης. Το φάουλ ανέλαβε να εκτελέσει ο Ντα Σίλβα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0 για την ΑΕΚ Λάρνακας. Η Ανόρθωση σε ακόμα ένα παιχνίδι δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε και έτσι στο 63ο λεπτό ο Ντα Σίλβα εκτέλεσε κόρνερ για την ΑΕΚ και ο Ζόρζε με κεφαλιά έστειλε κατά λάθος την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του διευρύνοντας το προβάδισμα των φιλοξενούμενων. Ο κορυφαίος του γηπέδου, Ντα Σίλβα, στο 83ο λεπτό έδωσε ωραία ασίστ στον Τομάς ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για την ΑΕΚ Λάρνακας.

Ανόρθωση: Βαλβέρντ, Ντουάρτε, Ζόρζε, Κόλιν, Αβραάμ, Ιτζχάκι (18' Μάστρου), Σκοπελίτης, Λαμπάν (67' Ρονκάτο), Λαβόρδε, Οκκάς (53' Σπαντάσιο), Ρέζεκ.
ΑΕΚ: Χαΐμοφ, Μέρτακκας, Γκριν, Καταλά, Ντε Κλερ, Ντα Σίλβα (88' Πιντάδο), Φαν Ντάικ, Μαραγκός (46' Πάλιτς), Μάατσι (64' Παύλου), Τομάς, Τσάντο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα