Πράσινο από FIFA για Κουριτίμπα

17:42 19/2/2014 - Πηγή: AEK365

Η «Arena da Baixada» ήταν μεταξύ των έξι γηπέδων, που έχασαν την αρχική προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών, η οποία έληγε στις 31 Δεκεμβρίου. Γι' αυτό το λόγο, οι διοργανωτές προσέλαβαν εκατοντάδες παραπάνω εργάτες, ώστε να τελειώσουν την κατασκευή και να αποφύγουν να γίνουν το πρώτο γήπεδο, που θα αποκλειστεί από την διεξαγωγή αγώνων στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Τον προηγούμενο μήνα η ομοσπονδία είχε προειδοποιήσει την Κουριτίμπα, ότι θα αποκλειόταν, εφόσον οι εργασίες δεν επιτάχυναν με τον γενικό γραμματέα της FIFA,

Ζερόμ Βάλκε, να υποστηρίζει ότι η κατασκευή του γηπέδου είχε βγει κατά πολύ εκτός προγράμματος. Τελικά, μετά από οικονομικές εγγυήσεις, που παρασχέθηκαν για την βελτίωση των εργασιών, η έδρα της πρωτοπόρου του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, Ατλέτικο Παραναένσε, πήρε το «ΟΚ» για να συνεχίσει.
Περίπου 1500 εργάτες απασχολούνται αυτή την περίοδο στις κατασκευές, με τις εκτιμήσεις των μηχανικών να κάνουν λόγο για ολοκλήρωση των εργασιών γύρω στα μέσα Μαΐου. Το χωρητικότητας 40.000 οπαδών γήπεδο θα φιλοξενήσει τέσσερις αγώνες της φάσης των ομίλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα