Πούλησε την 6χρονη κόρη του ως νύφη για να αποπληρώσει χρέη!

00:14 30/1/2013 - Πηγή: AEK365

Ένας πατέρας από το Αφγανιστάν εξομολογείται σε δημοσιογράφο του BBC ότι αναγκάστηκε να πουλήσει την μόλις 6 ετών κόρη του ως νύφη, για να ρυθμίσει όπως λέει ένα παλιό χρέος.

Έτσι, η 6χρονη Νάγκμα θα παντρευτεί σε λίγο ένα αγόρι δέκα χρόνια μεγαλύτερό της.

Ο πατέρας της, Ταζ Μοχάμαντ λέει με δάκρυα στα μάτια ότι η κόρη του σε ένα περίπου χρονο θα πρέπει να πάει στο σπίτι του αγοριού.

Η μητέρα της και η γιαγιά της προσπαθούν να κρατήσουν στη ζωή τη Νάγκμα και τα επτά της αδέρφια μέσα στον σκληρό αφγανικό χειμώνα.

Η οικογένεια στην οποία πούλησαν τη Νάγκμα είναι συγγενείς τους, ωστόσο ο Ταζ τους χρωστούσε ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό, περίπου 2.500 δολάρια, το οποίο δεν μπορούσε να συγκεντρώσει. Έτσι, αναγκάστηκε να τους πουλήσει την κόρη του!

Αν και κανονικά επίσημα η κυβέρνηση απαγορεύει να παντρεύονται οι γυναίκες πριν τα 16 και οι άντρες πριν τα 18, οι γάμοι σε πολύ μικρές ηλικίες είναι μια συνηθισμένη πρακτική.

Ο πατέρας τώρα ελπίζει να συγκεντρώσει κάποια χρήματα, ώστε να καθυστερήσει το γάμο μέχρι η Νάγκμα να γίνει 14 ή 16 ετών.

Η ίδια η μικρή δεν μπορεί να καταλάβει ακόμα τι γίνεται. Μόνο κλαίει όταν της μιλάνε γι' αυτό. Όλη η οικογένεια δηλώνει συντετριμμένη,αλλά δεν μπορούν προς το παρόν να σκεφτούν άλλο τρόπο, για να ρυθμίσουν τα χρέη τους...

Keywords
Τυχαία Θέματα