Πώς χάλασε η μεταγραφή του Κάλα

16:13 9/2/2014 - Πηγή: AEK365

Πριν από δύο ημέρες ολοκληρώθηκε και επίσημα η μεταγραφή του Χουάν Κάλα στην Κάρντιφ, εξέλιξη με την οποία γράφτηκε και τυπικά το τέλος του φλερτ της ΑΕΚ με τον Ισπανό κεντρικό αμυντικό. Ένα φλερτ που ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι, με οιωνούς που έδειχναν ότι απέμεναν λεπτομέρειες για να φορέσει ξανά

ο παίκτης τα κιτρινόμαυρα.
Την «υπόθεση Κάλα» αποκάλυψε το aek365 στις 5 του περασμένου Αυγούστου. Τότε ενημερωθήκατε για τις κινήσεις που είχαν γίνει από την πλευρά της ΑΕΚ, αλλά και για την θερμή ανταπόκριση που υπήρχε από την πλευρά του ποδοσφαιριστή. Η προσέγγιση της Ένωσης στον Ισπανό στόπερ είχε γίνει μέσω του συμπατριώτη του Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο. Ο άσος της ΑΕΚ είχε μιλήσει στον Κάλα για την αλλαγή σελίδας στην ομάδα, του είχε εξηγήσει... τι εστί Δημήτρης Μελισσανίδης και είχε προετοιμάσει το έδαφος.
Στην συνέχεια υπήρξε και προσωπική επαφή του Μελισσανίδη με τον Χουάν Κάλα, αλλά και τον εκπρόσωπό του. Ο ποδοσφαιριστής είχε παρουσιαστεί απόλυτα θετικός στην προοπτική να επιστρέψει στην ΑΕΚ (χωρίς να τον απασχολεί η κατηγορία στην οποία αυτή θα αγωνιζόταν), ενώ στην Ένωση -βάσει όσων τους είχαν μεταφερθεί- είχαν σχηματίσει την άποψη πως οι απαιτήσεις του ήταν λογικές και πως το οικονομικό δεν θα στεκόταν εμπόδιο. Επί της ουσίας, δηλαδή, στην ΑΕΚ εκτιμούσαν ότι η μεταγραφή θα έπρεπε εκτός απροόπτου να θεωρείται δεδομένη.
Μάλιστα, έφτασε η στιγμή που το αφεντικό της ΑΕΚ αποφάσισε να προχωρήσει και να ολοκληρώσει το τυπικό μέρος της μεταγραφής και κλείστηκε συνάντηση με τον Έλληνα ατζέντη του Κάλα για να τελειώσει το deal. Σε αυτό το ραντεβού, όμως, τα πάντα ανατράπηκαν. Ο λόγος; Η πλευρά του παίκτη ζήτησε να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 750.000 ευρώ (δηλαδή, 2.250.000 ευρώ συνολικά)!
Τα συγκεκριμένα ποσά δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που η πλευρά της ΑΕΚ είχε καταλάβει πως θα απαιτούνταν για να τελειώσει η μεταγραφή, βάσει των όσων της είχαν μεταφερθεί. Και, φυσικά, κρίθηκαν εξωπραγματικά για τα δεδομένα, αφού πέραν του ότι θα ήταν παράλογο στη Β' Εθνική η ΑΕΚ να πληρώνει έναν στόπερ της με χρήματα που αποτελούν σχεδόν όλο το... μπάτζετ των άλλων ομάδων της κατηγορίας, κρίθηκε ότι αυτά τα ποσά δεν ανταποκρίνονταν στα δεδομένα του deal, ενώ ταυτόχρονα μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να διαταράξει τις ισορροπίες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΑΕΚ δεν έκανε τελικά καν αντιπρόταση στην πλευρά του Ισπανού στόπερ και ουσιαστικά αυτομάτως άρχισε να εξετάζει άλλες λύσεις για την θέση του «πρωτοκλασάτου» στόπερ εν όψει της νέας σεζόν. Η γέφυρα επικοινωνίας έπαψε να υφίσταται και τελικά ο Κάλα έκλεισε στην αγγλική Κάρντιφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα