Πολύ σκληρή για να πεθάνει…

23:40 1/4/2014 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE-ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ-ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: 1-1
Γήπεδο: Ολντ Τράφορντ

Οι Κασσάνδρες προ του ματς μιλούσαν για συντριβή της Γιουνάιτεντ από την αρμάδα της Μπάγερν, ωστόσο τα πράγματα εξελίχθησαν διαφορετικά. Οι «κόκκινοι διάβολοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τους Βαυαρούς, είχαν ένα ακυρωθέν γκολ που τίθεται υπό αμφισβήτηση κι ακόμη μια τεράστια ευκαιρία και μένουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης.

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Γουέλμπεκ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μαρτίνεθ και με σουτ

σκόραρε αλλά ο ρέφερι σφύριξε επιθετικό φάουλ για υπερέκταση του ποδιού του Άγγλου κι επικίνδυνο παιχνίδι, με το γκολ να φαίνεται κανονικό στο ριπλέι. Η Μπάγερν είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 8ο λεπτό, καθώς ο Ρόμπεν έκανε την κλασική κίνηση από δεξιά στα αριστερά και σούταρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 11' οι Ρόμπεν και Ριμπερί έπαιξαν όμορφα το ένα-δύο στα δεξιά, με τον Γάλλο να κάνει το γύρισμα και τον Μίλερ να μην πιάνει καλά το πλασέ από τη μικρή περιοχή και να μην μπορεί να σκοράρει. Η Γιουνάιτεντ πίεσε ψηλά στο πρώτο τέταρτο και ανάγκασε τους Βαυαρούς σε λάθη στο κέντρο, αλλά στη συνέχεια η ομάδα του Γκουαρντιόλα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τη συντριπτική κατοχή της μπάλας. Στο 25' ο Αλάμπα έκανε το γύρισμα από αριστερά, αλλά κανείς δεν μπήκε στη φάση, ενώ στο 31' ο Ρόμπεν έκανε το σουτ με το αριστερό από το ύψος της περιοχή και ο Ντε Χέα έπεσε στη γωνία του κι έδιωξε δύσκολα. Στο 33ο λεπτό το σουτ του Ρούνεϊ από το ύψος του πέναλτι, κόντραρε στον Λαμ, ενώ στο 40' η Γιουνάιτεντ έχασε απίστευτη ευκαιρία. Μετά από κάθετη μπαλιά, ο Μπόατενγκ γλίστρησε και ο Γουέλμπεκ βγήκε μόνος με τον Νόιερ. Προσπάθησε να του τσιμπήσει την μπάλα από πάνω αλλά ο Γερμανός έμεινε όρθιος και τον σταμάτησε πανέμορφα. Μάλιστα στο 45ο λεπτό, μετά από όμορφη ενέργεια των παικτών του Μόγιες, ο Βαλέντσια έκανε από δεξιά το σουτ με την μπάλα να κοντράρει και να περνά κόρνερ.

Στο 47ο λεπτό ο Ραφίνια έβγαλε κάθετα στον Σβαϊνστάιγκερ, αλλά εκείνος αστόχησε από πλάγια δεξιά, ενώ στο 56' τα σουτ του Κρόος, από το πέναλτι, κόντραρε στον Βίντιτς. Και τελικά στο 58ο λεπτό, ο Ρούνεϊ εκτέλεσε το κόρνερ, οι Νόιερ και Αλάμπα κόλλησαν και ο Βίντιτς με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Όμως στο 67ο λεπτό ο Ραφίνια έβγαλε από δεξιά τη σέντρα, ο Μάντζουκιτς έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι κι έστρωσε στον Σβαϊνστάιγκερ που με σουτ από το ύψος του πέναλτι έφερε στα ίσα το σκορ. Στο 71ο λεπτό το σουτ του Ρόμπεν, έφυγε μόλις άουτ, όπως κι εκείνο στο 77' από το ύψος του πέναλτι. Μάλιστα στο 90ο λεπτό η Μπάγερν έμεινε και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Ντε Χέα, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Μπίτνερ (74' Γιανγκ), Γκιγκς (46' Καγκάβα), Κάρικ, Βαλέντσια, Φελαϊνί, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (85' Τσικαρίτο).

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Λαμ, Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ, Ρόμπεν, Κρόος (74' Γκέτσε), Ριμπερί, Μίλερ (63' Μάντζουκιτς)

Keywords
Τυχαία Θέματα