Πολιτικό κίνητρο πίσω από την σφαγή της Αιγύπτου

07:56 2/2/2012 - Πηγή: AEK365

Συγκλονισμένη η παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα παρακολούθησε τα τραγικά επεισόδια που σημειώθηκαν σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Αίγυπτο που είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο 73 ανθρώπων με πολλούς Αιγύπτιους αξιωματούχους να υποστηρίζουν πως υπήρχε πολιτικό κίνητρο πίσω από την σφαγή.

Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα που συγκέντρωσε την πλειοψηφία στις τελευταίες εκλογές, η "Μουσουλμανική Μειονότητα" υποστηρίζει πως πίσω από τα

επεισόδια κρύβονται υποστηρικτές του καθεστώτος Μουμπάρακ που ανατράπηκε πριν από ένα χρόνο. Όπως αναφέρει εκπρόσωπος του κόμματος: "Τα γεγονότα του Πορτ Σαΐντ ήταν προσχεδιασμένα και αποτελούν ένα μήνυμα από τους νοσταλγούς του παλαιού καθεστώτος".

Τα τραγικά επεισόδια σημειώθηκαν μετά την λήξη του αγώνα Αλ Μασρί-Αλ Αχλί με τον παίκτη των φιλοξενούμενων Μοχάμεντ Αμπο Τρέικα να δηλώνει: "Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι πόλεμος και άνθρωποι πέθαιναν μπροστά στα μάτια μας".

Με την σειρά του, ο πρώην παίκτης της Αλ Αχλί, ο Χάνι Σεντίκ, σε δηλώσεις του στο BBC τόνισε: "Δεν πιστεύω πως το ποδόσφαιρο έχει οποιαδήποτε σχέση με όσα έγιναν. Πρόκειται για κακοποιούς, όχι για φιλάθλους. Πώς είναι δυνατόν να επιτρέπεται η είσοδος σε ανθρώπους που κουβαλούν μαζί τους μαχαίρια; Κατά την γνώμη μου είναι κάποιοι που επιθυμούν την αποσταθεροποίηση της χώρας".

Keywords
Τυχαία Θέματα