«Πόλεμος» για ένα ντιμπέιτ

21:07 23/4/2012 - Πηγή: AEK365

Αν και βρισκόμαστε μόλις δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές ακόμα δεν είναι σίγουρο αν θα πραγματοποιηθεί κάποιο ντιμπέιτ των πολιτιών αρχηγών καθώς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαφωνούν στους όρους με τους οποίους θα γίνει.

Σήμερα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά επανέφερε

την πρόταση του κόμματος για 2+2 τηλεμαχίες. Η κ. Γεννηματά ανέφερε: «Έμειναν μόλις δύο εβδομάδες μέχρι τις εκλογές. Πιστεύουμε στο διάλογο και το αποδεικνύουμε στην πράξη, έχοντας προτείνει εδώ και δεκαπέντε ημέρες τη διεξαγωγή δύο συζητήσεων μεταξύ των Προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και άλλες δύο ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

» Έστειλα το Σάββατο και σχετική επιστολή στον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχελάκη. Οι μέρες περνούν. Ας αποφασίσει επιτέλους η Νέα Δημοκρατία και ας απαντήσει. Ας κάνει σήμερα έστω, αυτό που έπρεπε να είχε κάνει πολλές μέρες πριν.»

Ο σύμβουλος του κ. Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης εξήγησε στη συνέχεια ότι η ΝΔ δεν μπορεί να συμφωνήσει σε ένα debate που θα καταλήξει να έχει 11 πολιτικούς αρχηγούς με αποτέλεσμα να μιλήσει ο καθένας 3-4 τετράλεπτα μέσα σε ένα τρίωρο εκπομπής.

«Αναζητούμε μια λύση μήπως μπορέσει να γίνει 1+1» δηλαδή ένα μεταξύ Σαμαρά-Βενιζέλου και ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ανέφερε.

Αργότερα, η ΝΔ ζήτησε τη σύγκληση Διακομματικής Επιτροπής, προκειμένου να βρεθεί μια νέα διαδικασία για τις προεκλογικές τηλεμαχίες

«O φόβος του κ. Βενιζέλου είναι η 6η Μαΐου. Η 7η Μαΐου του προκαλεί πανικό. Και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει, επιμένοντας στην επανάληψη των βαρετών μονολόγων ('ντιμπέιτ') του παρελθόντος, που έχουν αποδοκιμαστεί από κόμματα, δημοσιογράφους και πολίτες. Κατανοούμε και την επιθυμία του να εμφανιστεί δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά» ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Μιχελάκης.

«Επειδή, όμως πέρα από την απόπειρα αλλαγής ατζέντας, υπάρχει και η ουσία, εμείς προχωρούμε στην ουσία» συμπλήρωσε ο κ. Μιχελάκης: «Ζητούμε την άμεση σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής, προκειμένου να βρεθεί και να συμφωνηθεί μια νέα διαδικασία, που δεν θα περιορίζεται σε τηλεοπτικούς μονολόγους, αλλά θα εγγυάται ουσιαστικό διάλογο και ενημέρωση των πολιτών στα ζητήματα που πράγματι τους απασχολούν».

Άμεση ήταν η απάντηση από το ΠΑΣΟΚ. «Με πολλά λόγια και πολύ θράσος αρνούνται το διάλογο, γιατί τον φοβούνται. Οι εύκολες και επιπόλαιες δημαγωγίες καταρρέουν μέσα από την αντιπαράθεση» δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Λέξη για την ταμπακιέρα» ανταπάντησε ο κ. Μιχελάκης. «Ας αφήσουν τους εύκολους λεονταρισμούς κι ας απαντήσουν. Συμφωνούν ναι ή όχι να συζητηθεί το θέμα των τηλεοπτικών ντιμπέιτ με ανοιχτά χαρτιά και σε ισότιμη βάση στη Διακομματική Επιτροπή;».

Από το ΠΑΣΟΚ ανταποκρίθηκαν άμεσα, επίσης, σε πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού Μega για «ουσιαστικό διάλογο» μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών. «Το ΠΑΣΟΚ αποδέχεται τη

Keywords
Τυχαία Θέματα