Πλατινί: Είναι περίπλοκο το ελληνικό πρόβλημα

16:09 29/3/2015 - Πηγή: AEK365

Στον δημοσιογράφο Μάνο Σταραμόπουλο και την ιστοσελίδα news4people.gr μίλησε ο Μισέλ Πλατινί ο οποίος υποστήριξε πως το ελληνικό πρόβλημα είναι περίπλοκο και εμφανίστηκε να μην είναι διατεθειμένος να δεχτεί παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο στη περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση αλλάξει τον τρόπο του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην ΕΠΟ.

Αναλυτικά το κείμενο του Μάνου Σταραμόπουλου στην ιστοσελίδα news4people.gr
Επιστολή έστειλε την Δευτέρα, 26 Μαρτίου ο υφυπουργός Πολιτισμού

και Αθλητισμού Πολιτισμού, Σταύρος Κοντονής στον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί.

Τον συνεχάρη για την επανεκλογή του και του ανακοίνωσε οτι η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να θεσμοθετήσει τα μέτρα που του είχε αναφέρει στην τελευταία τους συνάντηση, στην Νιόν της Ελβετίας.

Ωστόσο, μιλώντας με τον επανεκλεγέντα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, στο ξενοδοχείο Hilton που διέμενε, λίγο μετά το τέλος του 39ου Κογκρέσο, την Τετάρτη το βράδυ, μου είπε χαρακτηριστικά:

«Το ελληνικό πρόβλημα είναι περίπλοκο». Και απ οτι κατάλαβα μιλώντας και με άλλα κορυφαία στελέχη ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ το θέμα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Δεν θα ανεχθεί η ανωτάτη αρχή του ποδοσφαίρου, η ΦΙΦΑ, επέμβαση στο λεγόμενο αυτοδιοίκητο σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση θελήσει να αλλάξει το τρόπο του εκλέγειν και εκλέγεσθαι της ΕΠΟ.

ΕΠΟ και Σούπερ Λιγκ γνώριζαν για τον ΟΦΗ και κώφευαν
Εν τω μεταξύ οι άνθρωποι του ΟΦΗ είχαν δίκιο που φώναζαν τελευταία με την εκτόπιση της ομάδας τους απο την Σούπερ Λίγκα, λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα της Κρήτης με συνέπεια να έχει και μεγάλο χρέος. Όμως κανείς δεν είπε οτι το χρέος ήταν ήδη γνωστό και κανείς εδω και καιρό δεν το είχε επισημάνει όπως θα συνέβαινε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης. Λογικά η ανωτάτη αρχή του ελληνικού ποδοσφαίρου, η ΕΠΟ εν λόγω που έχει τον οικονομικό έλεγχο της κάθε ομάδας, γνώριζε πόσο σοβαρό ήταν το πρόβλημα, αλλά μάλλον κώφευε. Σίγουρα κάποιοι απο τους υπαλλήλους της δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους!

Και ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ που δεν είναι ...περαστικός όπως ο προηγούμενος που την μία ήταν εδώ και τις περισσότερες στην ιδιαιτέρα του πατρίδα, άφηνε το «καράβι» να πηγαίνει μόνο του ή να το διοικούν άλλοι, πρέπει να πάρει τα μέτρα του, αν θέλει να λέει ο φίλαθλος κόσμος μία καλή κουβέντα γι αυτόν κι όχι να τον σιχτιρίζει .

Ευθύνη φυσικά για τον ΟΦΗ φέρει και η Σούπερ Λίγκ, όπου τον άφησε να εμφανισθεί φέτος στο κορυφαίο πρωτάθλημα, προφανώς για να πάρει και τα τηλεοπτικά δικαιώματα, που ίσως τον βοηθούσαν. Αυτό βέβαια δεν έγινε καθώς τα χρέη φαίνεται ήταν πολύ πιο μεγάλα απ ότι κάποιοι είχαν υπολογίσει. Έτσι στην μέση και πιο πέρα του πρωταθλήματος , αποφασίσθηκε η αποπομπή της κρητικής ομάδας. Απορώ πως μέχρι τώρα η διοίκηση της ΝΟVΑ δεν έχει βγει να ζητήσει αποζημίωση!

Στην Ιταλία η λογική της ομοσπονδίας λειτουργεί διαφορετικά: Η Πάρμα για παράδειγμα που είναι σε αντίστοιχη θέση, θα συνεχίσει να αγωνίζεται έως το τέλος του πρωταθλήματος και έπειτα θα συνεχίσει την πορεία της στην μικρότερη κατηγορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα