Πιστός στην Λίβερπουλ ο Τζέραρντ

12:52 1/9/2012 - Πηγή: AEK365

Στα χρόνια που αγωνίζεται στην Λίβερπουλ, ο Στίβεν Τζέραρντ έχει δεχτεί και έχει απορρίψει προτάσεις από μεγάλους συλλόγους δυο εκ των οποίων ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο όπως αποκάλυψε ο διεθνής μεσοεπιθετικός.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Daily Mail", ο Τζέραρντ αναφερόμενος στο ενδιαφέρον που έχουν δείξει για εκείνον τόσο ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον όσο και ο Ζοσέ Μουρίνιο, τόνισε: "Αυτό γίνεται τα τελευταία δέκα χρόνια. Ο κόσμος διάβασε για τον Μουρίνιο και την Τσέλσι το 2004 και το 2005.

Αλλά είχαν ενδιαφερθεί για εμένα και άλλες φορές. Ήταν κολακευτικό να γνωρίζεις ότι οι δυο καλύτεροι προπονητές με ήθελαν να αγωνιστώ στις ομάδες τους".
Για το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Τζέραρντ δήλωσε: "Ο Γκάρι Νέβιλ είχε πει πως ο Φέργκιουσον με ήθελε. Θα ήταν αδύνατο να αγωνιστώ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπως καταλαβαίνετε. Δεν θα ήθελα ποτέ να παίξω στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι ένας φανταστικός σύλλογος αλλά υπάρχει η αντιπαλότητα μεταξύ των δυο ομάδων και για αυτό και ο Γκάρι Νέβιλ δεν θα μπορούσε να παίξει σε εμάς".
Για το ενδιαφέρον του Ζοσέ Μουρίνιο όσο ήταν στον πάγκο της Τσέλσι, ο Τζέραρντ δήλωσε: "Η ομάδα του δεν διεκδικούσε τίποτα τότε, οπότε δεν υπήρχε κάτι να σκεφτώ. Είπα όχι και ένα χρόνο μετά απάντησα ξανά αρνητικά. Ωστόσο επέστρεψε για μένα πριν δυο χρόνια. Βλέπω αρκετούς ποδοσφαιριστές που όταν ενδιαφέρονται για αυτούς η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα κάνουν τα πάντα για να φύγουν από τις ομάδες τους και να πάνε εκεί. Αυτό δεν συνέβη ποτέ σε εμένα. Δεν θα γίνει ποτέ. Είμαι ευτυχισμένος εδώ".
Όσο για το γεγονός πως δεν έχει κατακτήσει ακόμα ένα πρωτάθλημα με την Λίβερπουλ, ο Στίβεν Τζέραρντ τόνισε: "Δεν βλέπω τον λόγο να ρίξω την ευθύνη πουθενά. Δεν βλέπω τον λόγο να παραπονεθώ γιατί έφυγαν οι ιδιοκτήτες, γιατί ο Ράφα Μπενίτεθ πούλησε τον Τσάμπι Αλόνσο και γιατί ο Χαβιέ Μασεράνο ήθελε να πάει στην Μπαρτσελόνα. Μπορώ να ρίξω την ευθύνη στις αλλαγές που έχουν γίνει στην ομάδα. Την σεζόν που ήμασταν δεύτεροι στο πρωτάθλημα, θα μπορούσαμε να είχαμε αναδειχθεί πρωταθλητές. Φέραμε δυο ή τρεις ανόητες ισοπαλίες στην έδρα μας. Έπαιζα και εγώ ευθύνομαι και εγώ. Ίσως πρέπει να κοιτάξω τον εαυτό μου στον καθρέφτη προτού αρχίσω να κατηγορώ τους άλλους. Είναι εύκολο να κατηγορείς τους άλλους στο ποδόσφαιρο. Σίγουρα η έλλειψη πρωταθλήματος αποτελεί μεγάλη απώλεια στην καριέρα μου και ίσως δεν το κατακτήσω ποτέ. Θα ήταν εύκολο να πω πως θέλω να φύγω. Να πω αρκετά με αυτή την ομάδα. Δεν είναι αρκετά. Θέλω περισσότερο. Έχω κατακτήσει το μεγαλύτερο τρόπαιο. Ο κόσμος λέει πως δεν έχω κατακτήσει την Premier League, αλλά υπάρχουν ποδοσφαιριστές με πολλούς τίτλους που δεν έχουν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα