Πήρε το ντέρμπι στις καθυστερήσεις η Ανόρθωση

21:11 31/8/2013 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΡΟΣ- 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ανόρθωση- Ομόνοια: 3-1
(Δημητρίου 62', Κολαούτι 90+4', 90+8'- Γκίκιεβιτς 85')

Η Ανόρθωση πανηγύρισε μια θριαμβευτική νίκη επί της Ομόνοιας με σκορ 3-1 στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ζόρζε Κόστα ήταν σαφώς ανώτερη και με εξαιρετική εμφάνιση επιβλήθηκε με δύο τέρματα στις καθυστερήσεις από τον Ρομπέρτο Κολαούτι, ο οποίος αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστή της αναμέτρησης. Το σκορ για τους γαλάζιους άνοιξε ο Τζέϊσον Δημητρίου

με κεραυνοβόλο σουτ στο 62'.

Όσον αφορά την Ομόνοια πήρε ότι έδωσε στην αναμέτρηση. Μέτρια έως κακή η εμφάνιση των πράσινων, που στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν ακίνδυνοι για την εστία του Βαλβέρδε. Η ομάδα του Τόνι Σαβέφσκι έγινε επιθετική μετά το 75', όταν και άσκησε πίεση στην εστία των γηπεδούχων και κατάφερε να ισοφαρίσει με τέρματα του Λούκας Γκικίεβιτς στο 86', μετά από σέντρα του Τέϊλορ. Ωστόσο, κατέρρευσαν στις καθυστερήσεις δεχόμενοι δύο τέρματα, μάλιστα το τρίτο τέρμα της Ανόρθωσης, προήλθε από τεράστιο αμυντικό λάθος του Αλαμπί.

Ανόρθωση (Ζόρζε Κόστα): Βαλβέρδε, Δημητρίου, Άντιτς, Μάκος, Αβραάμ, Αλέξα, Οχαγιόν, Γκαρσία, Φοφανά (90+7' Κάλβο), Οκκάς (84' Γκιγκαλασβίλι), Κολαούτι (90+9' Μπεν Σουσάν).

Ομόνοια (Τόνι Σαβέφσκι): Μορέιρα, Χοσέ, Αλαμπί, Αντράδε, Σκαραμοτσίνο, Σοάρες (77' Τέιλορ), Λεάντρο, Ασίς, Πλατινί, Εφραίμ (46' Γκικίεβιτς), Σκέμπρι

ΑΕΚ Κουκλίων- ΑΕΚ Λάρνακας: 2-1
(Ντε Μπρούνο 14', Βράντσικαν 48' πεν.- Κάταλα 27')

Η ΑΕΚ Κουκλιών πανηγύρισε το πρώτο ιστορικό τρίποντο στην πρώτη κατηγορία, καθώς επικράτησε με σκορ 2-1 της ΑΕΚ μέσα στο Παφιακό. Η ομάδα του Δημήτρη Ιωάννου, στην παρθενική της εμφάνιση στην κατηγορία, κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη σε γκολ του Ντε Μπρούνο στο 14' και Βραντσικάν στο 49' με εύστοχο κτύπημα πέναλτι.

Η ΑΕΚ το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει προσωρινά με τον Καταλά στο 27'. Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ήταν καλύτερη και πιο επιθετική στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ωστόσο δεν μπόρεσε να διασπάσει την καλοστημένη και πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη των γηπεδούχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα