Πιο χαμηλά δε γίνεται η δημοφιλία του Ολάντ!

12:39 30/10/2013 - Πηγή: AEK365

Σε... ιστορικό χαμηλό έχει φτάσει η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία, όπου μόλις το 26% των πολιτών έχουν θετική άποψη γι' αυτόν. Το ποσοστό αυτό είναι το χαμηλότερο που έχει σημειωθεί για Γάλλο πρόεδρο τα τελευταία 32 χρόνια δημοσκοπήσεων.

Ακόμα και ο προκάτοχός του στο Μέγαρο των Ηλυσίων, Νικολά Σαρκοζί, τα χρόνια που συμφωνούσε με την Μέρκελ έφτανε

το 30%.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου BVA, το 97% των δεξιών ψηφοφόρων δεν έχει καθόλου καλή γνώμη για τον πρόεδρο. Ακόμα και αυτό το ποσοστό είναι ιστορικό: μπορεί να είναι φυσιολογικό οι δεξιοί ψηφοφόροι να μην συμπαθούν έναν σοσιαλιστή πρόεδρο, όμως τόσο μαζική άρνηση δεν έχει καταγραφεί στο παρελθόν.

Επίσης, το 84% των πολιτών δεν θεωρεί αποτελεσματικές τις κυβερνητικές πολιτικές, ενώ το 74% τις κρίνει και άδικες.

Δεν είναι μόνο η αναιμική ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας που δυσαρεστεί τους Γάλλους, όσο και άλλα ζητήματα που έρχονται στην επιφάνεια και τραυματίζουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικό το περιστατικό με την 15χρονη ρομά Λεονάρντα η οποία απελάθηκε στο Κόσοβο μαζί με την οικογένειά της.

Μάλιστα, η παρέμβαση του Ολάντ στην υπόθεση με τη δήλωση ότι μόνο η ίδια μπορεί να επιστρέψει στη χώρα για να τελειώσει το σχολείο έκανε τα πράγματα χειρότερα.

Από την έρευνα του ινστιτούτου BVA προκύπτει ότι η δημοφιλία του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν είναι στα ίδια επίπεδα με αυτήν του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Και έρχονται Ευρωεκλογές τον Μάιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα