Πιέζει (και) η αδειοδότηση…

18:55 25/2/2013 - Πηγή: AEK365

Η ΑΕΚ βρίσκεται εν αναμονή της συνάντησης που αναμένεται να γίνει μεταξύ των Δημήτρη Μελισσανίδη, Πέτρου Παππά και Δημήτρη Βιντιάδη και όποιων άλλων διοικητικών εξελίξεων, προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν μπορεί να ελπίζει σε μια καλύτερη επόμενη μέρα. Τα περιθώρια αναμονής ωστόσο ολοένα και στενεύουν. Τα ταμεία είναι άδεια, χρήματα για να καλυφθούν έστω οι υποτυπώδεις ανάγκες της ΠΑΕ δεν υπάρχουν και μέσα σ' όλα, η ΑΕΚ έχει αρχίσει πλέον να πιέζεται και με το ζήτημα της αδειοδότησης

για την επόμενη σεζόν.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων που έχουν χειριστεί τη συγκεκριμένη διαδικασία τα προηγούμενα χρόνια, για να καταφέρει η ΑΕΚ να καταθέσει εγκαίρως έναν ολοκληρωμένο φάκελο, θα πρέπει να ξεκινήσει να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες το αργότερο στο τέλος του πρώτο δεκαημέρου του Μαρτίου. Δηλαδή, σε περίπου δύο εβδομάδες από σήμερα. Ωστόσο, χωρίς να μπουν χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ, δεν μπορεί να προχωρήσει καμία ενέργεια. Κι αυτό διότι οφείλει σημαντικά ποσά σε πρώην και νυν ποδοσφαιριστές (που θα πρέπει να βάλουν υπογραφές εξόφλησης), έχει «ανοιχτό» το θέμα των οφειλών της προς το Δημόσιο (τη στιγμή που η υπάρχουσα ρύθμιση είναι αδύνατο να τηρηθεί και ακόμη δεν έχει μπει σε νέα) ενώ θα πρέπει να γίνει και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου να φανεί οικονομική ανάκαμψη στον ισολογισμό της εταιρείας.
Μέχρι στιγμής η μόνη παράμετρος που αφορά την αδειοδότηση για την οποία έχουν γίνει κινήσεις, είναι οι συναντήσεις με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ για την ανανέωση της σύμβασης, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάθεση φακέλου είναι μεταξύ άλλων και να δηλωθεί η έδρα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου...
Εξάλλου, σήμερα η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα της αδειοδότησης, στην οποία αναφέρεται ότι: «Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαδικασία ενημέρωσης και εκπαίδευσης των ΠΑΕ της Super League από πλευράς Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα αδειοδότησης για την προσεχή ποδοσφαιρική περίοδο. Ήδη οι εκπρόσωποι όλων των ΠΑΕ της Super League συμμετείχαν σε ειδικό σεμινάριο για το πρόγραμμα αδειοδότησης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αναλύθηκαν: -Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας συμμετοχής από την ΕΠΟ, η οποία είναι αυτή και μόνο η χορηγός των αδειών, τόσο για τη συμμετοχή στις διεθνείς, όσο στις εγχώριες διοργανώσεις,
-Οι διαφορές της προηγούμενης έκδοσης (2010) με την πλέον πρόσφατη (2012), καθώς και
-Η διαδικασία αξιολόγησης των φακέλων αδειοδότησης (κύρια διαδικασία, καταληκτικές ημερομηνίες, δικαιοδοτικά όργανα κλπ).
Επιπλέον, την Τετάρτη 27/2/2013 θα πραγματοποιηθεί στην ΕΠΟ πρόσθετο σεμινάριο αποκλειστικά για το Financial Fair Play με τη συμμετοχή εκπροσώπων της UEFA.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανάλυση των απαιτήσεων του προγράμματος το οποίο τίθεται σε πλήρη ισχύ από εφέτος, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης ισοσκελισμού εσόδων-εξόδων, η οριοθέτηση της διαδικασίας αξιολόγησης και των καταληκτικών ημερομηνιών υποβολής των απαραίτητων οικονομικών στοιχείων.
Παράλληλα, θα υπάρξει εκπαίδευση των εκπροσώπων των ΠΑΕ για τον χειρισμό της ηλεκτρονικής βάσης καταχώρησης δεδομένων (IT Tool), μέσω της οποίας θα υποβάλλονται στην UEFA τα οικονομικά στοιχεία των ΠΑΕ».

Keywords
Τυχαία Θέματα