Πέρασε η Γαλλία, έμεινε η… μαγεία!

23:47 19/6/2012 - Πηγή: AEK365

EURO 2012- 3η Αγωνιστική, Δ' Όμιλος
ΣΟΥΗΔΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ 2-0
ΓΗΠΕΔΟ: Ολυμπιακό Στάδιο Κιέβου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Απογοήτευσε αλλά πέρασε η Γαλλία.

Οι «Τρικολόρ» γνώρισαν την ήττα με 2-0 απο την αδιάφορη Σουηδία και έτσι πήραν την δεύτερη θέση στο Δ' γκρουπ (πρώτη τερμάτισε η Αγγλία). Αυτό σημαίνει πως θα παίξουν με την Ισπανία, ενώ τα «Λιοντάρια» θα αντιμετωπίσουν την Ιταλία. Το γκολ της διοργάνωσης με βολ πλανέ πέτυχε ο Ιμπραΐμοβιτς, ενώ στις καθυστερήσεις ο Λάρσον έγραψε το 2-0. Απόλυτα μοιρασμένο ήταν το πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ, να έχουν ευκαιρίες και να δίνουν καλό ρυθμό στο παιχνίδι. Οι Σκανδιναβοί απείλησαν με δύο κεφαλιές στο πρώτο πεντάλεπτο, ενώ στο 8' ο Καρίμ Μπενζεμά έχασε σπουδαία ευκαιρία για τους «Τρικολόρ» όταν πλάσαρε πάνω στον Ίσακσον. Στο 11' είχαμε την καλύτερη ευκαιρία του πρώτο μέρους. Ο Μεξές έκανε το λάθος, ο Τοιβόνεν πήρε την μπάλα πέρασε και τον Γιορίς όμως πλάσαρε στο δοκάρι απο δύσκολη θέση. Από εκεί και πέρα η Σουηδία με την σωστή αμυντική λειτουργία της δεν έδινε στους Γάλλους την ευκαιρία να απειλήσουν και απλά η ομάδα του Μπλαν είχε μια ελαφριά υπεροχή. Στο 35' Η παρέα του Ριμπερί είχε ένα καλό μακρινό σουτ του Χατέμ Μπεν Αρφά, ενώ την καλύτερη της ευκαιρία την είχε στο 45'. Ο Φρανκ Ριμπερί έκανε υπέροχη προσπάθεια, κουβάλησε την μπάλα, σούταρε όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει. Η Γαλλία στο ξεκίνημα της επανάληψης μπήκε καλά και στο 50' έχασε σπουδαία ευκαιρία με σουτ του Μπενζεμά. Τέσσερα λεπτά αργότερα ωστόσο μίλησε η τεράστια κλάση του «Ίμπρα»! Ο Λάρσον σέντραρε και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με μοναδικό βολ πλανέ νίκησε τον Γιορίς. Στο 56' η Σουηδία άγγιξε και δεύτερο γκολ με σουτ του Βίλχεμσον, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Γιορίς είπε όχι σε τακουνάκι του Μέλμπεργκ μετά απο κόρνερ του Λάρσον. Η Γαλλία προσπάθησε απο εκεί και πέρα να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των Σκανδιναβών και στο 65' απείλησε με δυνατό σουτ του Νασρί. Έξι λεπτά αργότερα οι Γάλλοι είχαν ακόμα ένα καλό μακρινό σουτ, αυτή την φορά με τον Μ' Βιλά, ενώ στο 73' ο Μαλουντά πλάσαρε έξω απο την μεγάλη περιοχή ψηλά. Στο 82' οι «Τρικολόρ» έχασαν σπουδαία ευκαιρία να σκοράρουν με πλασέ του Μενέζ, όπου ο Ίκακσον έδιωξε. Ένα λεπτό αργότερα άγγιξαν το γκολ και πάλι με κεφαλιά του Ζιρού. Στο 90' οι Σουηδοί διαμόρφωσαν με σουτ του Λάρσον το τελικό 2-0.


ΣΟΥΗΔΙΑ: Ίσακσον, Μέλμπεργκ, Γκράνκβιστ, Μ. Όλσον, Τζ, Όλσον, Λάρσον, Σβένσον (79' Χόλμεν), Κάλστρομ, Μπαιράμι (46' Βίλχεμσον), Ιμπραΐμοβιτς, Τοιβόνεν (78' Βέρνμπλουμ).
ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Ντεμπουσί, Ραμί, Μεξές, Κλισί, Μ' Βιλά (82' Ζιρού), Ντιαρά, Νασρί (77' Μενέζ), Μπεν Αρφά (59' Μαλουντά), Ριμπερί, Μπενζεμά.

Keywords
Τυχαία Θέματα