Πέρασαν από την Ολλανδία οι «αετοί»

00:04 4/4/2014 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE-ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΑΛΚΜΑΑΡ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ: 0-1
Γήπεδο: AFAS Στάντιον

Τεράστιο βήμα πρόκρισης έκανε η Μπενφίκα, που επικράτησε μέσα στην έδρα της Αλκμαάρ με 1-0.

Στο 5ο μόλις λεπτό ο Μπέερενς έκανε κάτι σαν σέντρα-σουτ, με την μπάλα να περνά μόλις άουτ, όπως και το πλασέ του Ελμ στο 12'. Στο 19ο λεπτό η Αλκμαάρ άγγιξε το γκολ, καθώς ο Άρον Γιόχανσον βγήκε τετ α τετ με τον Αρτούρ και προσπάθησε να τον πλασάρει κάτω απ' τα πόδια, αλλά ο τερματοφύλακας

της Μπενφίκα απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ και στο 20' ο Αρτούρ είπε όχι σε προσπάθεια του Μπεργχούις στο γάμα. Στο 22ο λεπτό το σουτ του Περέιρα κόντραρε στον Ορτίθ, ενώ στο επόμενο λεπτό το σουτ του Ροδρίγο πέρασε μόλις άουτ. Στο 40ο λεπτό το δυνατό σουτ του Σικέιρα, έφυγε λίγο άουτ.

Στην επανάληψη η Μπενφίκα μπήκε πιο δυνατά και στο 48ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Εστέμπαν είπε όχι στον Καρδόσο σε τετ α τετ, αλλά ο επερχόμενος Σάλβιο με σουτ από την περιοχή έκανε το 1-0 για την Μπενφίκα. Στ 52' το σουτ του Καρντόσο έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 55' ο Εστεμπάν είπε όχι σε κεφαλιά του Ροδρίγο. Στο επόμενο λεπτό ο Γκραάι αστόχησε από κοντά, ενώ στο 82' ο Εστεμπάν σταμάτησε το σουτ του Γκόμες.

ΑΛΚΜΑΑΡ: Εστεμπάν, Γιόχανσον, Φιεργκέβερ, Πόουλσεν (49' Γκούντμουντσον), Γκουβελέουβ, Γκουντέλι (80' Χένρικσεν), Ελμ, Μπεργκχούις, Ορτίθ, Γιόχανσον, Μπέερενς.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Λουϊζάο, Περέιρα, Σικέιρα, Γκαράι, Αμορίμ (39' Αλμέιδα), Γκαϊτάν, Γκόμες, Καρντόσο (64' Λίμα), Σάλβιο, Ροδρίγο (77' Μάρκοβιτς).

Keywords
Τυχαία Θέματα